Mistrovská trofej navštívila Mladou Boleslav
Klub

Mistrovská trofej navštívila Mladou Boleslav

Redakce

V rámci marketingové akce Fotbalové asociace České republiky byla Mladá Boleslav osmou zastávkou putování trofeje určené vítězi Gambrinus ligy. V Bondy centru ji přivítali fotbaloví fandové i hráči FK Mladá Boleslav, kteří pro své příznivce uspořádali půlhodinovou autogramiádu.

Ve čtvrtek 7. listopadu v pozdním odpoledni byla ligová trofej vystavená v přízemním atriu Bondy centra, kde ji fotbaloví fandové mohli okouknout z bezprostřední blízkosti a kdo chtěl, mohl se s ní i vyfotografovat. Větší zájem však byl o možnost pořídit si snímek s některým z přítomných fotbalistů FK Mladá Boleslav, ať už před a nebo po autogramiádě. Přítomní byli David Jarolím, Jiří Štajner, Miroslav Miller, Jasmin Ščuk, Jan Chramosta, Michal Smejkal i jejich trenér a zároveň sportovní ředitel klubu Ladislav Minář.

Kolem Chramosty se neustále motaly fanynky s žádostí o společný portrét. „Nevadí mi to a rád vyhovím, když jim tím udělám radost," pravil populární boleslavský útočník, který je na nominační listině reprezentačního trenéra Pešiceho pro listopadový přátelský duel s Kanadou uvedený mezi náhradníky.
O bosenského záložníka Jasmina Ščuka byl také zájem. V současné době je možná více populární v českém Pojizeří, než ve své vlasti. „Asi ano, ale i v Bosně noviny píší, že si mi tady daří," uvedl Jasmin Ščuk, jenž oprávněně sní o pozvánce do bosenské reprezentace.

Když moderátor doprovodného program Petr Plintovič, jinak sportovní redaktor TV Nova, zval jednotlivé mladoboleslavské fotbalisty na pódium, nejbouřlivější aplaus sklidil brankář Miroslav Miller. „Asi proto, že jsem tady ze všech hráčů nejdéle a všichni mě dobře znají," skromně řekl gólman strážící boleslavskou branku už dvanáctý rok, když přiznal, že mohutnost potlesku na svoji osobu zaregistroval. „Bylo to samozřejmě příjemné," dodal.

Součástí čtvrtečního fotbalového programu v Bondy centru bylo vystoupení sedminásobného mistra světa ve footbagu Honzy Webera, soutěžení dobrovolníků z řad diváků a také loterie, které se zúčastnili tipující, kolik se do mistrovské trofeje vejde piva. „Odhaduji patnáct litrů," odvětil na Plintovičům přímý dotaz Jiří Štajner. „To já nevím, a kdybych věděl, nesmím to říct," pravil s potutelným úsměvem dvoumetrový profesionální strážce trofeje. Nejlépe tipující bude vyhlášen, až trofej objede všechna prvoligová města podle plánu FAČR.

Při mladoboleslavském losování ze všech místních účastníků soutěže šťastnými výherci byla trojice Jaroslav Hrubý, Slavomír Vorhalík a Miloslava Válová. Všichni převzali fotbalové suvenýry a vstupenky na nejbližší ligový zápas FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň.

Fanshop banner