Žokej Váňa přijede fandit boleslavským fotbalistům
Klub

Žokej Váňa přijede fandit boleslavským fotbalistům

Redakce

Než začne v sobotu 9. listopadu ligový fotbal, uskuteční se v době od 19,15 do 19,45 hodin v areálu mladoboleslavského Městského stadionu v sousedství Presscentra autogramiáda nejslavnějšího českého žokeje Josefa Váni.

Tento nejznámější tuzemský dostihový jezdec, chovatel a trenér koní pro překážkové i rovinné tratě, který před třemi týdny oslavil jednašedesáté narozeniny, přijede v sobotním večeru fandit mladoboleslavským fotbalistům proti plzeňským rivalům. „Jsme už delší dobu kamarádi, a proto jsem rád, že přijal mé osobní pozvání na fotbalové utkání dvou špičkových týmů Gambrinus ligy," prozradil prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.
Váňův sobotní program bude hodně nabitý. Odpoledne se z dostihového areálu Kolesa u Pardubic co nejrychleji přesune do Mladé Boleslavi na fotbal. Před jeho začátkem stihne půlhodinovou autogramiádu, po ní převezme dres v barvách mladoboleslavského fotbalového klubu s číslem 8 připomínajícím počet vyhraných Velkých pardubických, provede přímo na hrací ploše slavnostní výkop a teprve potom usedne do hlediště ke sledování duelu 14. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň.
Josef Váňa je veřejnosti známý především jako osminásobný vítěz nejtěžšího tuzemského dostihu Velké pardubické, ale také nezdolným životním elánem, kterým přemohl v létě 1994 klinickou smrt po velmi těžkém zranění z dostihu v Německu. V říjnu 2009 převzal od prezidenta ČR Václav Klause medaili Za zásluhy.
Na sobotní autogramiádě v areálu mladoboleslavského Městského stadionu Josefa Váňu doprovodí syn Josef Váňa mladší, jenž v žokejské profesi zdatně kráčí v otcových šlépějích.

Fanshop banner