V sobotu večer hostíme účastníka Ligy mistrů
Klub

V sobotu večer hostíme účastníka Ligy mistrů

Redakce

Utkání 14. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň, které se hraje v sobotu 9. listopadu 2013 od 20,15 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, slibuje být diváckým vrcholem letošní podzimní sezóny.

Aktuálně druhý tým Gambrinus ligy FC Viktoria Plzeň je úřadujícím českým mistrem a v programu letošního podzimu fotbalově nejtěžším protivníkem a bezesporu divácky nejatraktivnějším hostem. V uplynulých čtyřech letech se opakovaně zúčastňuje evropských pohárů a její hráči sbírají vzácné zkušenosti a nabírají důležité sebevědomí.
Plzeň měla evropskou premiéru v roce 1971, kdy v prvním kole Poháru vítězů pohárů dvakrát podlehla Bayernu Mnichov 0:1 a 1:6. Potom se do Evropy vrátila až po čtyřicetiletém půstu v létě 2010 a ve třetím předkole Evropské ligy vypadla s istanbulským Besiktasem. O rok později se probila do základní skupiny Ligy mistrů a ze třetího místa se kvalifikovala do jarního play off Evropské ligy, v níž nepřešla přes Schalke 04. V ročníku 2012/13 v Evropské lize postoupila ze základní skupiny, v play off vyřadila Neapol, ale v osmifinále vypadla s istanbulským Fenerbahce. V právě hraném ročníku Ligy mistrů je v základní skupině rivalem superklubů Bayern Mnichov, Manchester City a CSKA Moskva.
Plzeňští s obhájcem vítěze Ligy mistrů v mnichovské Allianz aréně prohráli jasně 0:5, ale v uplynulém týdnu v domácí Doosan aréně po vyrovnané bitvě podlehli jen 0:1. Předvedeným fotbalem jistě nalákali boleslavské diváky do hlediště Městského stadionu v sobotním večeru.
Kdo přijde, může se těšit na vyrovnaný souboj o ligové body, neboť ani boleslavským fotbalistům neschází schopnosti, ambice ani evropské zkušenosti. Boleslavský klub se přeci už čtyřikrát zapsal do historie evropských pohárů (2006, 2007, 2011 a 2012).

Fanshop banner