O zaslouženou výhru přišli v nastavení
Klub

O zaslouženou výhru přišli v nastavení

Redakce

Boleslavští dorostenci remizovali v utkání, ve kterém po celou dobu byli herně lepším, dobře organizovaným týmem s množstvím dobrých střeleckých a brankových příležitostí.

Ze začátku utkání se hrál vyrovnaný fotbal na obou stranách hřiště. Ve 28. minutě po pěkné akci Kateřiňáka s Lackem přihrál Pekař na Zemánka, který zakončil do středu branky.
Ve 32. minutě po opětovné krásné spolupráci s Lackem z křídelního prostoru přesně odcentroval Hodač na Kozmu a ten nechytatelně hlavou rozvlnil poprvé hradeckou síť - 0:1.
Ve 42. minutě Hradečtí nenápadnou akcí prošli středem hřiště a volný Zbudil se umístěnou střelou podél Výdy trefil přesně k tyči - 1:1.

Druhý poločas odstartoval šancemi boleslavského družstva. Ve 48. minutě Kateřiňákovu střelu tečoval jeden z obránců a hradecký brankář Ordelt stačil vytěsnit na rohový kop. Po jeho rozehrání osamocený Kozma hlavičkoval nepřesně. V 55. minutě šanci Lackovi, kdy běžel sám do pokutového území, v poslední chvíli zmařil křižující obránce. V 57. minutě se znovu vyznamenal hradecký brankář Ordelt, když po hlavičce Kozmy dokázal u tyče zlikvidovat jasnou šanci za cenu dalšího rohového kopu. V 60. minutě utekl po křídle Lacek a z ostrého úhlu prudkou střelou nastřelil brankáře. V 69. minutě v krásné přímočaré akci Hodač vysunul Zemánka, ten našel přihrávkou do středu hřiště Lacka a jeho střela z hranice pokutového území mířila do středu branky. V 85. minutě dostal Taneček přihrávku do křídla, odcentroval přes celé vápno na volného Lacka, jenž střílel vedle.
V 87. minutě po přesném centru Kateřiňáka dostal Boleslav do vedení Kozma - 1:2.
Bohužel ve zbývajícím čase a dokonce až v nastavení Boleslavští o výhru přišli.
V 93. minutě po několika odražených míčích velmi šťastně vyrovnal Drozd na 2:2.

Hodnocení trenéra Jiřího Saňáka:Konečná remíza v nastavení je pro nás krutá, mrzí nás, ale ve výkonu chlapců jsem viděl pokrok a kvalitu. Věřím, že nás nakopnou předváděné výkony z posledních utkání. V utkání proti Hradci jsme byli aktivnějším a lepším týmem, vytvořili si i více brankových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili, tam se musíme zlepšit a rozhodovat utkání více vstřelenými brankami. Tým zaslouží respekt."

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Výda - Kocourek, Scheufler, Pajer, Houžvička - Kateřiňák, Zemánek - Pekař (59. Kubelka, 82´Taneček), Hodač, Lacek - Kozma.

Branky: 42. Zbudil, 90+3. Drozd - 32. a 87. Kozma

Fanshop banner