Výsledky proti soupeřům ze dna tabulky jsou zklamáním
Klub

Výsledky proti soupeřům ze dna tabulky jsou zklamáním

Redakce

Kde by Boleslav byla, kdyby si dokázala zdárněji poradit s týmy ze dna ligové tabulky? Body přenechala Ostravě, Znojmu a naposledy Bohemians. Porazit je, tak by měla o osm bodů více a byla by druhá...

Po remíze na hřišti vršovických Bohemians byl boleslavský sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář hodně rozladěný: „Chtěli jsme na Bohemians zvítězit, protože jsme věděli, že nám tři body pomůžou dotáhnout se ke špici Gambrinus ligy. Podařilo se nám vést od druhé minuty, což soupeře zaskočilo. Potom jsme na můj vkus hráli zbytečně profesorsky. V druhém poločase jsme měli velké šance, hlavně když běžel Zahustel z půlky sám, věřil jsem mu, že se prosadí. Nedali jsme a naopak inkasovali gól, tím jsme vypadli z role, otřáslo to s námi a závěr jsme uhráli, abychom neztratili ani ten jeden bod, protože v deseti závěrečných minutách jsme si šanci nevypracovali."
Přestože bodová ztráta po remíze na Bohemians se postavením soupeře na konci ligového pořadí podobala prohře se Znojmem, rozdíl byl v množství promarněných boleslavských šancí. Proti Znojmu se Boleslav dostala sotva do jedné, proti Bohemians zazdila sedm vyložených. „Jsem z toho zklamaný," posteskl si Minář.

Trenér Bohemians Jozef Weber po zápase řekl: „Naše situace v tabulce není příjemná a když jsme ze začátku utkání inkasovali gól a přišli o zraněného Šírla, bylo toho na hráče moc a těžko se z toho dostávali. Boleslav byla lepší a zaplaťpánbů, že jsme prohráli poločas jen nula jedna. Ve druhé půli jsme hráli, jak jsou zdejší diváci zvyklí a také jim za to po zápase zatleskali. Vyrovnávacím gólem jsme se dostali do hry, když nás před tím podržel brankář Berkovec. V závěru jsme dokonce sahali po třech bodech, ale jsem rád i za jeden bod."

Fanshop banner