Promarněné gólové šance připravily Boleslav o dva body
Klub

Promarněné gólové šance připravily Boleslav o dva body

Redakce

Přestože Boleslavští vstoupili do utkání s týmem ze dna ligové tabulky brzkým gólem, nedokázali této výhody využít k plnému bodovému zisku, protože promarnili půl tuctu vyložených gólových šancí.

Začátek byl podle nejsmělejšího boleslavského přání. Přestože Bohemians na trávníku svého vršovického Ďolíčku začali s očekávaným elánem, tak první gólovou příležitost měli Boleslavští a proměnili ji.
Ve 2. minutě od postranní lajny kopal trestňák Jarolím, uvnitř soupeřovy šestnáctky se nejzdařileji zorientoval Smejkal a usměrnil míč k pravé tyči - 0:1.
Boleslavským se dařilo držet hru na soupeřově polovině, ale jejich kombinačním akcím scházela přesnost a důrazné zakončení. Když se Bohemians dostali k zakončení, tak z uctivé vzdálenosti a ne mimořádně nebezpečně.
Ve 26. minutě Chramosta poslal do šance Štohanzla, jehož zakončení vytlačil brankář Berkovec od pravé tyče na roh. O tři minuty později po Chramostově centru střílel bez přípravy Štajner a minul. Ve 31. minutě měli Bohemians obrovskou příležitost, Neradovu hlavičku u pravé tyče lapil Miller. Ve 36. minutě Štajner z trestného kopu těsně minul levý horní růžek. Následovala série boleslavských ataků, které obrana Bohemians přežila jen se štěstím. Tři minuty před přestávkou Ščuk parádním obloučkem našel v soupeřově šestnáctce Nešpora, jenž si míč zpracoval, ale brankáře Berkovce nepřekonal.

Druhou půli začali Bohemians podle očekávání aktivně. Přesto měli Boleslavští podstatně blíže ke skórování a tím pádem k předpokládanému potvrzení vítězství. V 50. minutě pěkná boleslavská akce vyvrcholila Štohanzlovým centrem a Chramostovou hlavičkou těsně vedle levé tyče ve stoprocentní gólové příležitosti. Bohemians odpověděli Radovou střelou těsně nad břevno. V 56. minutě Štohanzlovu bombu od pravé tyče bravurně vytlačil Berkovec. V 64. minutě Štajnerův centr zprava proskákal soupeřovým vápnem k Nešporovi a ten z podobně jasné příležitosti, jakou měl před čtvrthodinou Chramosta, ale pro změnu u pravé tyče, také hlavičkoval těsně mimo. V 66. minutě Ščuk přihrál Chramostovi, ten nezištně postrčil na Jarolíma, jehož zakončení vyrazil Berkovec na roh. Boleslavští nedali v necelých dvaceti minutách čtyři obrovské šance a soupeř je potrestal.
V 67. minutě Radův nastřelený centr od pravé postranní čáry propadl shlukem hráčů a kolem zaskočeného Millera zapadl k pravé tyči - 1:1.
Šťastné vyrovnání hráče Bohemians rozdovádělo. Bylo jich všude plno a kontrolovali dění na hřišti. V 74. minutě nechal rozhodčí Bílek bez trestu stažení Zahustela v rodícím se brejku. Teprve v 79. minutě získali Bohemians svůj první roh. Nevyužili ho podobně jako o tři minuty později druhý. Po něm Boleslavští vyrazili do útoku. Čerstvý Zahustel běžel sám na soupeřovu branku, ale jejího strážce Berkovce nepřekonal. Jak se později ukázalo, byla to poslední boleslavská šance na výhru. Tři minuty před koncem Miller zachránil Boleslavi bod, když famózním reflexem vyrazil od pravé tyče Krchovu hlavičku po třetím rohu Bohemians.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Smejkal, Kúdela - Jarolím, Ščuk - Chramosta (68. Zahustel), Štajner (90. Bořil), Štohanzl - Nešpor (84. Jeslínek).

Sestava Bohemians Praha 1905: Berkovec - Kalina, Jakub Štochl, Šmíd, Šírl (10. Kolář) - Jindřišek - Moravec, Nerad (84. Krch), Rada, Bartek (46. Klavík) - Hora.

Góly: 67. Rada - 2. Smejkal

ŽK: Klavík - Johana, Kúdela

Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Gallo

Diváků: 3969

Fanshop banner