V utkání rozdílných poločasů se týmy o body podělily
Klub

V utkání rozdílných poločasů se týmy o body podělily

Redakce

Boleslavští promarnili první poločas k výraznějšímu vedení, než o dva góly. Ty jim ke třem bodům nestačily, neboť soupeř po přestávce přidal na důrazu a vyrovnal.

První poločas Boleslavští snadno vyhráli. Po nezáživné čtvrthodince si vypracovali dvě šance v jedné minutě.
V 17. minutě Klíma založil na pravé straně akci přes Klobásu, který na hranici šestnáctky přesně přihrál Skořepovi, jenž se z patnácti metrů trefil k levé tyči - 1:0.
Nedlouho po gólu běžel na ostravskou branku Šulc a podle gólmana nastřelil pravou tyč.
Až v 19. minutě první trošku nebezpečný útok Ostravy skončil po centru zprava v rukou brankáře Hankiče. Jinak se hrálo většinou na ostravské polovině hřiště. Boleslavským akcím však většinou scházela nápaditost a přesnost. Proto druhý gól padl až těsně před přestávkou ze standardní situace. Než se tak stalo, tak si Hankič ve 36. minutě poradil se slabou Byrtusovou střelou a o tři minuty později i s centry Macha a Byrtuse.
Ve 44. minutě z poloviny hřiště poslal Geissler trestný kop před ostravskou branku, kde Vraštil hlavou pomohl míči, aby zapadl k levé tyči mimo brankářův dosah - 2:0.

Druhý poločas byli aktivnější Ostravští a brzo to i potvrdili gólově.
V 54. minutě trestný kop Foltyna od postranní lajny usměrnil hlavou do boleslavské branky Stronati - 2:1.
Zanedlouho po inkasovaném gólu přežila Boleslav další nebezpečnou standardku soupeře. V 61. minutě šance Baníku, která skončila nepřesnou střelou. V 70. minutě Staškovu střeleckou příležitost zmařil Hankič.
V 77. minutě se opět po standardní situaci prosadil Stronati a vyrovnal skóre utkání - 2:2.
Deset minut před koncem v obrovské ostravské šanci obránci zaskočili za již překonaného Hankiče. Ve zbylém čase se Ostravští tlačili k boleslavské brance, ale na remíze už nic nezměnili.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Šimek (65. Kocourek), Vraštil, Křapka, Geissler - Živnůstka, Klobása - Klíma (85. Hodač), Skořepa, Šulc (85. Fidrich) - Prieložný (77. KOzma).

Sestava FC Baník Ostrava U21: Bárta - Celba, Kaša, Stronati, Mach - Foltyn, Lukáš Kundrátek - Patrik Kundrátek (61. Dedič), Opatřil, Byrtus(86. Čech) - Staško (90. Gomola).

Góly: 17. Skořepa, 44. Vraštil - 54. a 77. Stronati

ŽK: Vraštil - Staško, Šašinka, L.Kundrátek

Rozhodčí: Kocourek - Fišer, Melichar

Diváků: 85

Fanshop banner