V druhé listopadové sobotě o titul podzimního mistra
Klub

V druhé listopadové sobotě o titul podzimního mistra

Redakce

Utkání FK Mladá Boleslav U17 - AC Sparta Praha U17, které se hraje v sobotu 9. listopadu od 10,15 hodin na Astonce, bude přímým soubojem dvou nejlepších týmů o první příčku v tabulce A skupiny ligy mladších dorostenců.

„Na závěrečné kolo, v němž přivítáme na svém hřišti tým Sparty Praha, se všichni hodně těšíme. Sparťané v závěru podzimní sezóny chytili výbornou formu a po výhře v mezinárodním duelu nad Manchesterem United 3:0 dokázali v derby porazit Slavii Praha jasně 5:1. Lepší pozvánka pro diváky a motivace pro hráče na sobotní utkání již být nemůže," prohlásil trenér mladoboleslavských mladších dorostenců Martin Mrvík.

Protože duel FK Mladá Boleslav U17 - AC Sparta Praha U17 bude poslední podzimní mistrovské utkání, tak se vítěz tohoto střetnutí stane polovičním mistrem ročníku 2013/14 a bude mít radostnější přezimování.
Po dvanácti kolech je na čele ligové tabulky FK Mladá Boleslav U17, jediný neporažený tým letošní podzimní sezóny.
Družstvo na druhé příčce AC Sparta Praha U17 zaostává o čtyři body, ale může se přiblížit na jeden, když ve středu 6. listopadu vyhraje odložené utkání s Pardubicemi.
Boleslavští ze dvanácti podzimních mistráků jedenáct vyhráli a jednou remizovali při celkovém skóre 24:4, které je dokladem jasně nejlepší defenzívy ze všech čtrnácti účastníků ligové A skupiny mladších dorostenců.
Sparťané desetkrát vyhráli a jednou prohráli a jejich celkové skóre 39:9 potvrzuje, že mají nejproduktivnější ofenzívu. Druhý nejvyšší počet gólů nastřílely Teplice (36), které na třetím místě ztrácejí deset bodů na vedoucí Boleslav.
Boleslav i Sparta na podzim zaváhaly shodně jenom ve střetnutích s vršovickými Bohemians. Sparta s nimi na konci září prohrála těsně 1:2 a Boleslav v polovině října remizovala 0:0, což bylo jediné podzimní utkání, v němž boleslavští střelci vyšli zcela na prázdno.

Fanshop banner