Neproměnili mnoho střeleckých příležitostí a proto prohráli
Klub

Neproměnili mnoho střeleckých příležitostí a proto prohráli

Redakce

Boleslavští podruhé v podzimní sezóně nedali v mistrovském utkání ani jeden gól. I přes porážku od Liberce vedou Juniorskou ligu s nejvíce získanými body a nejvíce nastřílenými góly.

První poločas začali aktivněji Boleslavští a v úvodních minutách drželi hru na liberecké polovině hřiště. Nápor korunoval v 9. minutě povedenou střelou Klobása, kterou stihl brankář Hroššo vytlačit na tyč. Liberečtí kontrovali dlouhým pasem Pokorného, ale boleslavský brankář Hankič byl u míče dříve než Káva. Podobně dopadl pokus Coufala o vysunutí Boušky.
V 16. minutě z Novotného přihrávky vypálil Káva první přímou libereckou střelu na boleslavskou branku a hned z toho byl gól - 1:0. Jak se později ukázalo jediný v utkání a tudíž vítězný.
Blízko vyrovnání byl už v 18. minutě Šultes po chybě Karišika, ale brankáře Hrošša nepřekonal. Další obrovskou příležitost měl nejlepší kanonýr Juniorské ligy Klobása, který však nadějný brejk ve 27. minutě zakončil střelou mimo libereckou branku. O chvíli později dobře centroval Štípek, ale spoluhráče před libereckou brankou nenašel. Ve 31. minutě si Hroššo poradil s Brunclíkovým centrem. Za dvě minuty střílel Eliáš vedle branky. Neujal se další Štípkův centr, ani Bořilova rána mířící metr mimo cíl. Přestože Boleslavští měli po většinu poločasu herní převahu, tak ho prohráli.

Zkraje druhého poločasu se v libereckých atacích neprosadili Káva proti Štípkovi, ani Hadaščok proti Bořilovi. Na druhé straně se ve 49. minutě ocitl za libereckou obrannou linií Šultes v příhodné střelecké pozici, ale zakončení se mu nepovedlo a s nepříznivým skóre nepohnul. Boleslavští čím dál častěji svírali soupeře, bohužel bez gólového efektu. Bořil po obehrání dvojice soupeřů a získal pro Boleslav pouze roh. V 57. minutě hlavičkoval Vraštil těsně vedle liberecké branky. Jeslínek dvakrát marně zkoušel prostřelit shluk bránících libereckých hráčů. V 63. minutě si Hankič poradil s Coufalovou střelou do středu branky. V 69. minutě liberecká defenzíva neuhlídal Šultese, ale ten se hlavou trefil přesně do míst, kde stál připravený brankář Hroššo. V 73. minutě nepovedeně vystřelil Klobása. V závěru Boleslavští přitlačili zoufale bránícího se soupeře k jeho brance, vynutili si však pouze dva rohové kopy. Vyrovnání nedosáhli, i když na ten úplně poslední roh ve dvouminutovém nastavení vyběhl pomoct ofenzívě brankář Hankič. Marně, Liberec těsnou výhru ubránil.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Křapka, Vraštil, Bořil - Brunclík (80. Živnůstka), Eliáš - Jeslínek, Klobása, Štípek (75. Skořepa) - Šultes.

Sestava FC Slovan Liberec U21: Hroššo - Coufal, Karišík, Pimpara, Pokorný - Novotný, Bouška - Hadaščok (85. Lukes), Dydowicz, Frimmel (67. Jánošík) - Káva (80. Gojkovič).

Gól: 16. Káva

Rozhodčí: Hock - Krupa, Jacík

Diváků: 100

Boleslavští nadále vedou Juniorskou ligu, neboť nasbírali nejvíce bodů (41) a nastříleli nejvíce gólů (49). Za Boleslaví zaostává druhé Brno o pět a třetí Liberec, jenž vyhrál posedmé v řadě, o šest bodů. Nejbližší utkání z podzimního programu Juniorské ligy hraje družstvo FK Mladá Boleslav U21 doma proti FC Baník Ostrava U21 v pondělí 4. listopadu od 14 hodin.

Fanshop banner