Na fotbalovost musí hráči nabalit bojovnost, žádá Minář
Klub

Na fotbalovost musí hráči nabalit bojovnost, žádá Minář

Redakce

Boleslavský trenér Ladislav Minář se na hráče zlobil jenom kvůli špatnému vstupu do utkání. Brněnský Václav Kotal uznal, že prohra mohla být mnohem výraznější, než jen o tři góly.

Boleslavský sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář si hodnocení jasně vyhraného utkání nad Brnem užíval: „Měli jsme velmi špatný vstup do utkání, po kterém následoval gól v naší brance. Deset minut jsme vypadli z rytmu, ale když jsme potom v rychlém sledu vstřelili tři góly, tak od té doby bylo utkání v naší režii. Do druhého poločasu jsme měli dobrý vstup, ale po velké chybě inkasovali druhý gól, což nás naštěstí nepoznamenalo, dali brzo gól a mohli přidat ještě další. Jsem spokojený s vítězstvím a nespokojený se vstupem do utkání."
Na novinářský dotaz, jak vidí nejbližší vývoj prvoligové tabulky z pohledu boleslavských ambicí, odvětil: „Nyní nás čekají těžká utkání na Bohemce, doma s Plzní a potom na Spartě, v nich budeme muset potvrdit svoji kvalitu. Na výsledky vzájemných střetnutí soupeřů nemůžeme hledět. Musíme se soustředit na sebe a zvládnout naše utkání. A uvědomit si, že fotbalovost sama o sobě k výhře nestačí, na ni se musí nabalit poctivá práce a nezbytná bojovnost."

Brněnský kouč Václav Kotal byl pochopitelně ve zcela jiném rozpoložení: „Po pěti obdržených gólech se utkání nehodnotí dobře. Paradoxně nám ublížilo, že jsme se dostali do vedení. Jako kdyby si v tu chvíli hráči řekli, že se jim už nemůže nic stát. Boleslav po rozpačité desetiminutovce přidala na důrazu a během pěti minut utkání otočila. Prohrávali jsme o dva góly, prohrávali jsme osobní souboje. S tím už se nedalo nic dělat proti tak kvalitnímu týmu, jaký současná Boleslav má. Můžeme být rádi, že to skončilo jenom pět dva."

Fanshop banner