Parádní fotbal se spoustou gólů
Klub

Parádní fotbal se spoustou gólů

Redakce

Diváci viděli parádní fotbal především v provedení boleslavského týmu, který si však i při nevídané kanonádě nemohl ani na chvilku vydechnout, neboť Brno do poslední minuty myslelo na ofenzívu.

V utkání páté Boleslavi se třináctým Brnem nebylo o favoritovi pochyb nejen kvůli devítibodovém rozdílu ve prospěch Boleslavi, ale také proto, že z posledních pěti vzájemných střetů vyhrálo Brno pouze jednou před třemi roky. Všechny body zůstaly v Boleslavi, ale samozřejmý zisk to nebyl.

První poločas začalo lépe Brno. Častěji kontrolovalo míč a bylo důraznější v koncovce. Diviš v úvodních třech minutách čelil dvěma atakům Paška. Na druhé straně sudí Kovařík ponechal bez trestu podražení Jarolíma uvnitř brněnské šestnáctky.
V 6. minutě získalo Brno první roh, který rozehrál kapitán Zavadil a boleslavskou obranu překvapil hlavičkující Buchta - 0:1.
Když v 9. minutě rozehrál Jarolím první boleslavský roh, tak nikdo z jeho spoluhráčů brněnského gólmana neohrozil. V 11. minutě Jarolímův trestňák vyboxoval brankář Hladký za vápno ke Kyselovi a ten technickým obloučkem našel před brankou nekrytého Smejkala, který z otočky trefil brankáře. V následující minutě Nešporův centr usměrnil Ščuk bez přípravy nad branku. V 16. minutě po Ščukově přihrávce Chramosta z plného běhu nastřelil Hladkého. Ve 21. minutě další svižný boleslavský útok završil povedeným centrem Kysela, který Hladký vyrazil pouze k Jarolímovi a jeho pokus o lob těsně přeletěl břevno brněnské branky.
Ve 23. minutě po Paškově křížné střele získalo Brno již třetí roh, ale Boleslav ho ubránila, načež předvedla fantastickou pětiminutovku, v níž zcela obrátila dosud nepříznivý vývoj utkání a prakticky rozhodla o vítězi.
Ve 24. minutě Kyselův centr vyrazil Hladký je ke Štajnerovi a ten akrobatické poloze ležícího střelce pravačkou zamířil přesně k levé tyči - 1:1.
Ve 27. minutě parádní boleslavská akce na jeden dotyk vyvrcholila Jarolímovým uvolněním Kysely, který přesným obloučkem od koncové čáry našel před brankou Štohanzla a ten se hlavou přes gólmana trefil do pravého horního růžku - 2:1.
Ve 29. minutě se na hranici velkého čtverce prosadil v souboji Štohanzl, od něhož se míč vykulil vlevo k rozběhnutému Chramostovi, který přízemní ranou přesně zamířil k levé tyči - 3:1.

Boleslavští rázem vedli o dva góly, přesto nadále pokračovali v ofenzivní smršti. Třikrát se ve střelecké pozici ocitl Chramosta. Po Kyselově centru minul branku, po Nešporově nezištné přihrávce se mu střela nepovedla a v závěru sólové akce se marně snažil přelobovat Hladkého, který jej vychytal.

Druhý poločas pokračovali všichni aktéři v nasazeném tempu a tak se diváci stále měli na co koukat. Štohanzl zachytil nepovedené rozehrání brankáře Hladkého, ale kiks nepotrestal. Kúdelův centr usměrnil Nešpor hlavou do brankáře.
V 50. minutě se snažil Jarolím projít přes beka podle postranní lajny, ale byl podražen. Sám rozehrál trestný kop tak zdařile, že Ščuk hlavou překonal zkoprněného Hladkého - 4:1.
Brněnští se však nemínili stát snadným soustem.
V 54. minutě při zdlouhavém boleslavském rozehrávání Štohanzl zaváhal na půlící čáře, o míč jej obral Skalák, který své sólo na boleslavskou branku proměnil přesnou ranou podle Diviše - 4:2.
Další povedený brněnský atak předvedli Brněnští pět minut po úspěchu Skaláka. Po jeho centru Pašek nastřelil boční síť za levou tyčkou boleslavské branky. V 64. minutě přetažený Kyselův centr hlavičkoval Štajner těsně vedle levého horního růžku brněnské branky, kterou však o chvíli později dobyl Nešpor.
V 67. minutě vysunul Kysela podle pravé postranní čáry čerstvého Zahustela, ten utekl přes dva protihráče a od koncové lajny přihrál Jarolímovi do nadějné střelecké pozice. Zkušený Jarolím však místo střelby zvolil kličku a následnou nezištnou přihrávku do malého vápna, kde Nešpor snadno do odkryté branky skóroval - 5:2.
V 72. minutě po Jarolímově rohu se k míči dostal Štajner, prokličkoval až před brankáře, kterého zdařile obstřelil, ale na brankové lajně zasáhl obránce. V 74. minutě kopal Jarolím tři rohy v rychlém sledu a po posledním z nich hlavičkoval Zahustel do brankářových rukavic. V 76. minutě Kúdela hlavou poslal do brejku Chramostu, ale ten pod tlakem dotírajícího obránce netrefil branku. V 79. minutě Šultes přihrál vlevo Chramostovi, jenž po zemi poslal míč do brankoviště, kde na něho byl krátký Zahustel. V 82. minutě nepovedenou malou domů skoro zachytil Chramosta, ale brankář Hladký v poslední chvíli míč zalehl. V 86. minutě Jarolímův roh způsobil před brněnskou brankou velké zmatky, kterých využil k zakončení Johana, ale levačkou zamířil přímo do Hladkého. V předposlední minutě po Kyselově centru a Kúdelově přiklepnutí střílel Jarolím k pravé tyče, odkud míč vytlačil Hladký na roh. Boleslavští dohráli utkání za skandovaného potlesku spokojených diváků.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Johana, Smejkal, Kúdela - Jarolím, Ščuk - Chramosta, Štajner (73. Štípek), Štohanzl (63. Zahustel) - Nešpor (77. Šultes).

Sestava FC Zbrojovka Brno: Hladký - Janotka, Pernica, Buchta, Hyčka - Husár (55. Lutonský), Fischer - Pašek (75. Markovič), Zavadil, Přerovský - Skalák.

Góly: 24. Štajner, 27. Štohanzl, 29. Chramosta, 50. Ščuk, 67. Nešpor - 6. Buchta, 54. Skalák

ŽK: Skalák

Rozhodčí: Libor Kovařík - Mencl, Paták

Diváků: 3417

Fanshop banner