Živnůstkova bomba měla cenu tří bodů
Klub

Živnůstkova bomba měla cenu tří bodů

Redakce

Předehrávané utkání 22. kola Juniorské ligy vyhráli Boleslavští v Hradci Králové nejtěsnějším možným výsledkem, ale i jeden gól jim stačil na zvýšení náskoku v čele ligového pořadí.

V úvodu utkání potvrzovala mladoboleslavská juniorka roli favorita jistým držením míče a snahou dostat se přes domácí obranu kombinační hrou. Nebezpečné situace se však zprvu rodily před její brankou. V 18. minutě Zecův centr k Bláhovi nepustili boleslavští obránci v poslední možné chvíli. O devět minut později rozehrál Sixta hradeckou standardku a míč po dvojité teči přeletěl boleslavskou branku. Teprve po půlhodině hry si gólovou šanci vypracovali také Boleslavští, ale Brunclík hlavičkoval po centru z pravé strany mimo tři tyče. A zanedlouho dali rozhodující gól.
Ve 38. minutě si Živnůstka ve středu pole přehodil míč z levé nohy na pravou a krásnou ránou z velké dálky trefil levý horní roh hradecké branky, kam se její strážce Koubek natahoval marně - 0:1.
Ještě před koncem poločasu zaměstnal Koubka tečovanou střelou Skořepa a do kabin odešli hráči za jednogólového boleslavského vedení.

Do druhého poločasu vstoupili aktivněji hradečtí votroci a už po minutě hry si vypracovali šanci. Po rychle rozehraném přímém kopu střílel z levé strany Langr a brankář Hankič jeho projektil vyrazil na roh. Boleslavský gólman si poradil i s příležitostí hradeckého Bláhy v 63. minutě. O deset minut později stejný hráč zakončil spolupráci s Novákem střelou mimo branku.
Boleslavští těsné vedení z první půle uhájili a ziskem dalších tří bodů si upevnili postavení v čele Juniorské ligy. Boleslav má nyní před druhým Brnem náskok osm a před třetím Libercem devět bodů. A právě do Liberce jede k následujícímu mistrovskému utkání v úterý 29. října.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Geissler, Vraštil, Křapka, Živnůstka - Brunclík, Eliáš - Jeslínek, Klobása, Štípek (70. Šulc) - Skořepa (90. Klíma).

Sestava FC Hradec Králové U21: Koubek - Zezula (76. Týfa), Soukup, Kučera, Vobejda, Krčál, Langr, Zec (56. Zorvan), Sixta (63. Breda), Novák, Bláha.

Branka: 38. Živnůstka.

ŽK: Geissler, Klobása.

Rozhodčí: Berka - Kubr, Váňa.

Fanshop banner