Dramatickou bitvu vyhráli, i když Eliáš neproměnil penaltu
Klub

Dramatickou bitvu vyhráli, i když Eliáš neproměnil penaltu

Redakce

Vyrovnanému průběhu odpovídal nerozhodný stav skóre po prvním poločase. Po hodině hry Sparta přišla o vyloučeného stopera i o body, které střelecky zajistil dvěma trefami Klobása, nejlepší kanonýr Juniorské ligy.

První poločas začali živěji hráči Sparty. Ve 3. minutě Záviškův centr odvrátil Geissler na roh. V 5. minutě Bredova střela z pětadvaceti metrů nečekaně hodně zaměstnala brankáře Millera. Boleslavští odpověděli zdařilým útokem v 6. minutě. Po centru Štípka napálil Skořepa bez přípravy obránce. O dvě minuty později postupný boleslavský útok skončil nepřesnou Skořepovou střelou.
V 10. minutě po uklouznutí boleslavského stopera Vraštila zmatky před brankářem Millerem ukončil gólovou střelou zkušený Kerič - 0:1.
V 11. minutě po spolupráci se Skořepou prokličkoval Štípek přes dva beky před gólmana Sparty, ale technické obhození se mu nepovedlo. O dvě minuty později se až na malé vápno prodral Zahustel, ale ani on se proti Kotěrovi neprosadil. V 15. minutě Skořepa povedeně centroval zleva a Zahustel hlavičkoval těsně nad. Ve 20. minutě Vraštil neodhadl soupeřův odkop, který ho přeskočil a Nečas sám před Millerem netrefil boleslavskou branku. Ve 28. minutě po Kadlecově přihrávce minul boleslavskou branku Kerič.
Teprve ve 36. minutě získala Boleslav první rohový kop, který Kotěra bez obtíží vyboxoval mimo vápno. Potom na druhé straně dvakrát nepřesně střílel Záviška. Ve 40. minutě po malé domů sparťanský brankář nepovedeným odkopem trefil dotírajícího Klobásu, ale skóre se nezměnilo.
Ve 45. minutě Zahustelovu ránu srazil obránce do rohu, který Eliáš rozehrál již v minutovém nastavení poločasu. Před brankou Zahustel centr hlavou prodloužil ke vzdálenější tyči, kde číhal nekrytý Klobása a hlavičkou vyrovnal - 1:1.

Druhý poločas tak začal s vyrovnanými šancemi na body, které vzrostly ve prospěch Boleslavi v závěrečné půlhodině. V 54. minutě Skořepův centr neproměnil hlavičkující Zahustel. V 60. minutě si Zahustel zaběhl za sparťanskou obranu a při zpracování míče jej stoper Toml podrazil. Sudí Houdek mu ukázal červenou kartu a proti Spartě nařídil pokutový kop. Eliáš z něho přestřelil branku a skóre se nezměnilo. Boleslav přesilovku využila až později. V 63. minutě po Brunclíkově trestňáku a Vraštilově hlavičce k pravé tyči předvedl brankář Sparty Kotěra vynikající zákrok, jímž zabránil jistému gólu.
V 67. minutě Skopec podrazil uvnitř vápna kličkujícího Štípka a rozhodčí Houdek bez váhání nařídil proti Spartě druhou penaltu. Tu Klobása s jistotou proměnil ve vedoucí a jak se později ukázalo i vítězný gól - 2:1. Klobása si dvěma góly upevnil vedoucí postavení v pořadí kanonýrů Juniorské ligy.
V dalším průběhu Skořepa dvakrát povedeně vystřelil. V 72. minutě branku netrefil, ale v 85. minutě se střelou měl Kotěra starosti a pouze ji vyrazil před sebe, obráncem tísněný Klobása se však k dorážce nedostal. V závěru se oslabený sparťanský tým vzepjal k náporu a zle dotíral na boleslavskou branku. V 88. minutě Miller vyrazil gólovou střelu Haška a ani v sérii pokusů o dorážku se hráči v rudých dresech neprosadili. V nastavené tříminutovce pádila boleslavská trojice na jednoho protihráče. Klobása přihrál Šulcovi, ten dal Klímovi, který neproměnil jasnou gólovou šanci. Odražený míč zkusil ještě dopravit do sparťanské branky Eliáš, ale obránce jeho střelu zachytil na malém vápně.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Miller - Geissler, Křapka, Vraštil, Živnůstka - Brunclí, Eliáš - Zahustel (75. Šulc), Klobása, Štípek (89. Fidrich) - Skořepa (90. Klíma).

Sestava AC Sparta Praha U21: Kotěra - Kadlec, Breda, Toml, Vondra (46. Pešek) - Skopec (84. Šíma), Macháč - Záviška, Hašek, Nečas (61. Hájek) - Kerič (46. Bourenane).

Góly: 45. a 67. Klobása - 10. Kerič

ŽK: Živnůstka, Eliáš, Křapka - Vondra, Skopec, Kerič, Hájek

ČK: Toml

Rozhodčí: Houdek - Fišer, Szikszay

Diváků: 145

Fanshop banner