Bod získali gólem v nastavení
Klub

Bod získali gólem v nastavení

Redakce

Boleslavští celý zápas dřeli, aby dohnali ztrátu po brzy a zcela zbytečně inkasovaném gólu. Uspěli až v nastavení a neprohráli tak na jabloneckém trávníku již čtvrtý ligový duel v řadě.

V úvodu byla Boleslav sice častěji na míči, ale jabloneckou branku neohrozila. První opravdu nebezpečnou akci předvedli Jablonečtí. V 9. minutě centr Kopice hlavičkoval Třešňák do dobře postaveného brankáře Diviše. O dvě minuty později však již padl gól.
V 11. minutě po boleslavském nepochopitelném otálení s rozehrávkou a ztrátě míče na vlastní polovině vymyslel Třešňák přihrávku na Vaňka, který se uvnitř boleslavské šestnáctky zdařilou zasekávačkou uvolnil a po zemi prostřelil Diviše - 1:0.
V 16. minutě získala Boleslav první roh utkání, ale neprosadila se. Z jablonecké strany střílel nepřesně Vaněk ve 20. a Piták ve 25. minutě. Mezi jejich střely se vešel ještě nepříjemný Kopicův centr, se kterým si Diviš poradil. Na druhé straně se ve 26. minutě neprosadil Štohanzl průnikem z pravé strany a o pět minut později Štajnerův centr snadno pro sebe stáhl brankář Špit.
Ve 38. minutě byla Boleslav jen několik milimetrů od vyrovnání. Třetí boleslavský roh kopal Jarolím a jablonecká obrana ho odvrátila, stejně jako opakovaný centr. K míči se však dostal Štajner a jeho oblouček propadl shlukem hráčů a narazil do pravé tyče Špitovy branky. Poločas uzavřely dvě nadějné akce. Jablonecký trestný kop vytlačil Diviš na roh, jemuž Boleslavští odolali. Chramostův útok po levé straně skončil rohem, ale ani ten Boleslavi nepřinesl úspěch. A tak do kabin odešli s těsným náskokem Jablonečtí.

Druhý poločas začal jabloneckým rohem, který odhlavičkoval Johana. V 54. minutě však boleslavský stoper s kapitánskou páskou školácky přišel o míč a jablonecký kapitán Piták rázem běžel sám na Diviše, který přízemní střelu bravurně vyrazil na roh. V příštích deseti minutách se střídaly rohové kopy na obou stranách, ale obrany pracovaly spolehlivě. V 62. minutě povedeně vystřelil Vaněk, pozorného Diviše však nezaskočil.
V 73. minutě po Jarolímově rohu ve zmatcích před Špitem nedokázali Boleslavští opakovaně trefit míč do branky, neprosadil se ani Chramosta v téměř jasné gólové pozici. Krátce po svém příchodu na hřiště dvakrát neúspěšně střílel Šultes. V 85. minutě Piták na hranici boleslavského vápna nezištně přihrál Kopicovi a jeho střelu v poslední chvíli srazil Kúdela. Jablonečtí zůstali u míče a s Vaňkovou dělovkou si Diviš poradil. V 89. minutě měla jasnou gólovku pro změnu Boleslav, když po Šultesově centru hlavičkoval Štohanzl z malého vápna jen pár centimetrů nad břevno.
Rozhodčí nastavil utkání o dvě minuty. V nich jablonecký trenér sáhl ke střídání a místo Kopice poslal na hřiště Vošahlíka. Boleslavští ve velké ofenzívní snaze získali rohový kop, na který se vydal ze své branky k soupeřově i Diviš. Jablonecká defenzíva centr od rohového praporku odvrátila a v tu chvíli se schylovalo k fatálnímu ohrožení prázdné boleslavské branky, jenže Vošahlík míč promáchnul a Boleslavští vyrazili do další zteče. Zahustel z pravé strany po zemi zacentroval a z hranice šestnáctky Ščuk konečně trefil jabloneckou branku - 1:1.
Vyrovnání bylo zaslouženou odměnou za bojovnost a neutuchající víru v zisk alespoň jednoho bodu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kúdela, Johana, Smejkal, Bořil (79. Šultes) - Ščuk, Jarolím - Chramosta, Štajner (70. Zahustel), Štohanzl - Nešpor.

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit - Zoubele, Rossi, Beneš, Novák - Kopic (90. Vošahlík), Loučka, Piták (86. Čížek), Vaněk, Kubista - Třešňák (70. Hubník).

Góly: 11. Vaněk - 90. Ščuk

ŽK: Rossi - Bořil, Štohanzl

Rozhodčí: Ardeleánu - T. Kovařík, Plesar

Diváků: 1822

Fanshop banner