Vyrovnané šance na body v Chance aréně
Klub

Vyrovnané šance na body v Chance aréně

Redakce

Utkání 11. kola Gambrinus ligy FK Baumit Jablonec - FK Mladá Boleslav se hraje v pátek 18. října 2013 od 20,15 hodin v jablonecké Chance aréně. Očekává se, že to bude bitva vyrovnaných rivalů a podobně ambiciózních fotbalistů.

„Čeká nás náročné střetnutí s velmi kvalitním a domnívám se, že zároveň i rovnocenným protivníkem. Očekávám ofenzivní duel a divácky zajímavý fotbal. Výsledek je otevřený a věřím, že z Jablonce neodjedeme s prázdnou," prohlásil před duelem jedenáctého ligového kola sportovní ředitel a hlavní trenér týmu FK Mladá Boleslav Ladislav Minář.

Boleslav je na soupeřových hřištích pátá nejlepší v Gambrinus lize. Při dvou výhrách (Slovácko 2:0 a Slavia 4:0), jedné remíze (Dukla 1:1) a dvou prohrách (Ostrava 1:2 a Znojmo 0:2) má aktivní skóre 8:5 především zásluhou povedeného utkání na pražské Slavii.

Domácí bilanci má Jablonec osmou v konkurenci šestnácti účastníků Gambrinus ligy. Při dvou výhrách (Slovácko 2:0 a Slavia 2:1), dvou remízách (Brno 0:0 a Znojmo 5:5) a jedné porážce (Liberec 0:2) má vyrovnané skóre 9:9.

V jedenáctce nejproduktivnějších fotbalistů podzimní Gambrinus ligy jsou dva mladoboleslavští hráči - útočník Martin Nešpor a záložník Jasmin Ščuk. Oba se trefili čtyřikrát. O jeden gól méně dal mladoboleslavský Jiří Štajner a také nejlépe střílející trio v jabloneckých barvách Karel Piták, Jan Kopic a Michal Hubník.

Nejlepší střelci Gambrinus ligy na podzim 2013: 10 - Aidin Mahmutovič (Teplice), 6 - Franci Litsingi (Teplice), Zbyněk Pospěch (Dukla), Josef Hušbauer (Sparta), 5 - Roman Bednář (Sparta), David Lafata (Sparta), 4 - Martin Nešpor (Mladá Boleslav), Jasmin Ščuk (Mladá Boleslav), Miroslav Markovič (Brno), Sergej Rybalka (Liberec), Martin Doležal (Olomouc), 3 - Karel Piták (Jablonec), Jan Kopic (Jablonec), Michal Hubník (Jablonec), Jiří Štajner (Mladá Boleslav) a dalších dvanáct fotbalistů z devíti různých klubů.

Fanshop banner