Remízou v Brně uhájili první místo v tabulce
Klub

Remízou v Brně uhájili první místo v tabulce

Redakce

Boleslavští vybojovali jeden bod na půdě brněnské juniorky, pro kterou to byla první podzimní domácí ztráta a zůstala tak v tabulce druhá o tři body za vedoucí Boleslaví. Brněnští obhajují titul z předchozího premiérového ročníku Juniorské ligy.

První poločas začala výkopem Boleslav, ale vzápětí Brněnští získali míč a zaútočili na branku Hankiče, ke kterému však soupeře nepustil stoper Vraštil. V 7. minutě po Černého autovém vhazování a Kuncově centru zakončil další brněnský atak Lutonský střelou těsně vedle boleslavské branky. V 9. minutě Brněnští nevyužili výhodu rohového kopu a Boleslavští zase nadějný brejk. V 11. minutě po Skořepově centru a Zahustelově přiťuknutí Jeslínek prováhal střeleckou příležitost uvnitř soupeřova pokutového území. V 16. minutě zacentroval Přerovský před boleslavskou branku a povedenou hlavičku Lutonského vytlačil Hankič nad břevno. Po rozehraném rohu lapil i hlavičku Drbala. Ve 23. minutě brněnský gólman zlikvidoval trestný kop Brunclíka. O minutu později neproměnil další střeleckou příležitost, tentokrát po spolupráci s Jeslínkem.
Ve 26. minutě Lutonský přetaženým centrem z levé strany našel u vzdálenější tyče Vávru, jenž vsítil vedoucí gól Brna - 1:0.
Brněnská radost však netrvala ani pět minut a Boleslavští vyrovnali.
Ve 29. minutě pronikl soupeřovou defenzívou Zahustel a z jeho přihrávky se gólově prosadil Skořepa - 1:1.
Ve zbylém čase prvního poločasu se útoky střídaly na obou stranách, ale góly už nepadaly. Po spolupráci Vávry s Lutonským vystřelil vedle boleslavské branky Kunc. Na druhé straně Jeslínek obešel dva protihráče, ale třetí už byl nad jeho schopnosti. Pokus o individuální průnik Štípka zarazil brněnský stoper Zezula. Těsně před přestávkou Jeslínek vymyslel šanci pro Zahustela, ale toho v jasné gólové pozici vychytal brněnský brankář Veselý.

V úvodu druhé půle boleslavská obrana snadno odvrátila Lutonského roh. V 51. minutě Brunclíkův trestný kop usměrnil hlavou Vraštil do náruče Veselého. O dvě minuty později Skořepovu nadějnou přihrávku nepustil ke Štípkovi bránící bek Černý. V 57. minutě Jeslínek poslal do sóla Skořepu, ale tomu pádem pod nohy Veselý sebral příležitost ke gólovému zakončení.
Když uplynula přesně hodina herního času, tak sudí Antoníček ukázal brněnskému Hanušovi podruhé v zápase žlutou kartu a vyloučil jej ze hry. Boleslavská přesilovka trvala pouhé tři minuty, když Antoníček podruhé žlutě napomenul Jeslínka a také jeho poslal předčasně ze hřiště.
V 66. minutě Skořepu dvakrát nepustili rozhodčí do útoku kvůli ofsajdovému postavení. V 68. minutě zvládl Hankič bez obtíží dalekonosný střelecký pokus Černého. V 74. minutě Brunclík nevyužil trestný kop. V 81. minutě Brunclíkův povedený roh hlavičkoval nepřesně Vraštil. V 88. minutě po Kuncově centru prohrál Hankič vzdušný souboj s Černým, který však hlavičkoval nad boleslavskou branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Vraštil, Křapka, Živnůstka - Brunclík, Klobása - Zahustel (74. Šulc), Skořepa, Štípek (90. Eliáš) - Jeslínek.

Sestava FC Zbrojovka Brno U21: Veselý - Černý, Hanuš, Zezula, Drbal - Kunc (88. Šural), Sedlák, Krška, Lutonský - Přerovský, Vávra (77. Dvořák).

Góly: 26. Vávra - 29. Skořepa

ŽK: Kunc, Hnauš - Štípek, Jeslínek, Klobása, Brunclík
ČK: Hanuš (60. min.) - Jeslínek (63. min.)

Rozhodčí: Antoníček - Dobrovolný, Julínek
Diváků: 140

Fanshop banner