Stále neporažení zaslouženě vedou tabulku
Klub

Stále neporažení zaslouženě vedou tabulku

Redakce

V devátém ligovém kole boleslavští mladší dorostenci na Astonce porazili FK Baumit Jablonec po vyrovnaném průběhu. Rozhodující gól dal střelou z dálky Kopa až šest minut před koncem utkání.

První náznak šance v boleslavském podání přišel hned ve 3. minutě. Novotného prudký centr v pokutovém území nenašel adresáta. V 7. minutě kopali Jablonečtí trestňák ze strany hřiště a přetažený míč nepozorná boleslavská obrana podcenila, naštěstí soupeřova hlavička těsně minula pravou tyčku. V 10. minutě zatáhl míč Ladra po levé straně a následně ho poslal křížem před branku, kde ještě Novotný dal přihrávku pod sebe na Frommela, který netrefil v podstatě prázdnou branku soupeře.
V 17. minutě předvedli parádní boleslavskou akci Ladra a Frommel, když si v plné rychlosti několikrát mezi sebou vyměnili míč a Ladra otevřel skóre utkání - 1:0.
Ve 22. minutě dalekonosnou střelu Písačky vyrazil jablonecký brankář Terčl na rohový kop.
Ve 32
. minutě po špatné komunikaci fauloval zbytečně v boleslavském pokutovém území brankář Roudnický soupeře a kopala se penalta. Bezpečně ji proměnil jablonecký Díl - 1:1.
Ve 34. minutě Ladra opět zatáhl míč a přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Písačku, který však trefil pouze tyčku jablonecké branky. Ve 39. minutě chyboval v rozehrávce brankář Terčl a Frommel ani podruhé nedokázal míč dostat do prázdné jablonecké branky. Poločas tak skončil po jasné převaze boleslavského týmu remízou.

Druhý poločas odstartovala šance Novotného, který z dobré pozice branku přestřelil. Ve 49. minutě vysunul Frommel obloučkem Zörklera, který střelou protáhl brankáře a vybojoval pouze další roh. V 55. minutě Boleslavští z obrovského tlaku několikrát zakončovali, ale jablonecká obrana dokázala s vypětím všech sil odolat a střely zblokovat a odkopat. V 56. minutě zakončoval Písačka pod břevno, ale brankář Terčl i tentokrát míč bravurně vyrazil. Po rohovém kopu se prosadil hlavou Malý, ale míč do jablonecké branky také nedostal. V 63. minutě posunul Písačka na Dohnalíka, který akci zatáhl po levé straně a na jeho přetažený centr osamocený Zörkler o kousek nedosáhl.
Boleslavský tým v závěru utkání vrhl všechny síly do útočení, aby utkání rozhodl ve svůj prospěch. Na boleslavských kopačkách se usadila mírná nervozita z nepříznivého výsledku, ale v hlavách měli hráči velké odhodlání vyhrát. Soupeř z Jablonce se dostával z obranné poloviny jen sporadicky a zaměřil se na ubránění remízového výsledku. Boleslavští se nakonec dočkali zasloužené gólové odměny.
V 74. minutě vzal obránce Kopa na své polovině míč a prošel téměř celým hřištěm nekompromisně až před pokutové území soupeře, kde nic nevymýšlel a prudkou střelou, která byla mírně tečována bránícím hráčem, vymetl šibenici jablonecké branky a rozhodl tak o výsledku utkání - 2:1.

Boleslavský trenér Martin Mrvík po utkání řekl: ,,Soupeř byl hodně houževnatý, důrazný a bojovný. Nebylo jednoduché jeho obranu překonávat. Nakonec bojoval až do závěrečných minut o dobrý výsledek. Náš tým měl problém v pohybu útočících hráčů a v momentě překvapení. Měli jsme málo hráčů v pokutovém území a náběhy nebyly v plné rychlosti. Druhý poločas se tato činnost mírně zlepšila a dostali jsme soupeře pod velký tlak. Nakonec se nám povedla vítězná branka, která byla dle mého názoru zasloužená. Tým musím pokárat za zbytečnou nervozitu a ukvapenost v závěru utkání, která přinášela mnoho pokažených kombinací a finálních nahrávek. Naopak musím vyzdvihnout obrovskou vůli všech hráčů dotáhnout utkání do vítězného konce."

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Roudnický - Zabilanský, Marek, Malý, Kopa - Kühnel, Písačka - Novotný (62. Dohnalík), Ladra (80. Stránský), Zörkler (77. Vegricht) - Frommel (70. Košek).

Sestava FK Baumit Jablonec U17: Terčl - Hrnčíř, Vašíček, Husnik, Tokár (70. Čížek) - Díl, Kos, Pelta (77. Svoboda), Morc - Böhm, Vitkovic (63. Hartman).

Branky:17. Ladra, 74. Kopa - 32. Díl (penalta)

Boleslavští sedmnáctiletí dorostenci v podzimní sezóně ještě neztratili ani jeden bod. Trenér Martin Mrvík k sérii devíti mistrovských výher prohlásil: ,,Náš tým nekouká na to, kolik utkání po sobě vyhraje nebo prohraje. Chceme se soustředit na každé utkání samostatně a každé utkání je pro nás jako finále. Soutěž má úroveň a každý tým má svou velkou kvalitu a dá se říct, že v ní není slabých soupeřů, což se potvrzuje ve výsledcích. Další zápas nás čeká ve středu, kde sehrajeme přípravné utkání s Meteorem. I tento zápas je pro nás další finále a chceme ho vyhrát a předvést co nejlepší výkon. K dalšímu mistrovskému utkání jedeme na pražskou Bohemku. Soupeř dokázal porazit Spartu a hraje dobrý fotbal. Navíc bude nastupovat na domácím hřišti. Proto je mírným favoritem a náš tým se bude snažit i Bohemians zaskočit. To znamená uhrát dobrý výsledek a podat co nejlepší výkon."

Fanshop banner