Boleslav postoupila do pohárového čtvrtfinále
Klub

Boleslav postoupila do pohárového čtvrtfinále

Redakce

Šesté utkání stejných soupeřů v letošním roce, spolu s dvěma ligovými čtvrté pohárové, rozhodlo o postupu do čtvrtfinále tuzemského poháru České pošty. Boleslav měla z prvního zápasu náskok jednoho gólu a ten potvrdila dvěma dalšími trefami.

První poločas začal za příjemného podzimního počasí před hodně prořídlými ochozy, což při domácích zápasech Slovácka není obvyklý jev.
V 6. minutě po Doškově přihrávce hlavou vystřelil nepřesně Valenta. O minutu později Jarolímův trestňák před boleslavskými útočníky stáhnul slovácký brankář Melichárek za cenu bolestivého střetu s Nešporem. V 11. minutě Kerbr zacentroval zleva, boleslavští stopeři neuhlídali Doška a ten hlavou trefil břevno Divišovy branky. V 18. minutě boleslavský útok zakončil nepřesně Štohanzl. O minutu později nepřesně střílel na druhé straně Valenta. Ve 23. minutě po Kerbrově centru se uvnitř boleslavského vápna neprosadil střílející Došek a po něm ani Valenta. Boleslavský protiútok vyvrcholil Štohanzlovým střeleckým pokusem, který snadno zneškodnil brankář.
V polovině prvního poločasu začalo pršet a Boleslav neproměnila dvě velké gólové šance. Po Fabiánově autovém vhazování si Nešpor s Chramostou opakovaně vyměnili míč a Chramosta s ním pádil na branku, ovšem deset metrů před ní mu střeleckou pozici zmařil stoper Rada. Vzápětí z dalšího útoku Kysela centroval zprava a Nešpor z malého vápna nastřelil Melichárka. Následný Jarolímův roh už k ohrožení slovácké branky nevedl. Ve 37. minutě se Štajnerův trestňák odrazil od zdi do rohu, ale Boleslav ho k ohrožení branky nevyužila.
Potom přestalo pršet a začalo zase řádit Slovácko. Pět minut před koncem na Kerbrův trestňák skákali Smejkal s Doškem, ale Diviš ho vyboxoval mimo vápno. V následující minutě zaútočil zprava Petr a po jeho centru bylo před boleslavskou brankou horko. Diviš míč reflexivně vyrazil a dorážku Smejkal odhlavičkoval z brankové lajny. V bezprostředním závěru poločasu Boleslav neuspěla Jarolímovým trestňákem a v minutovém nastavení ji dvakrát podržel gólman Diviš. Nejprve vytáhl od levé tyče Petrovo zakončení na roh a po jeho rozehrání lapil Košútovu ráznou hlavičku.

Druhý poločas začali Boleslavští svižně a už v 46. minutě Chramosta připravil střeleckou pozici Štajnerovi, jenž ze šestnácti metrů minul branku. V 51. minutě Biolkův centr přes Fabiána u bližší tyče hlavičkoval Došek do připravené Divišovy náruče. Když opět začalo pršet, přinesly kapky deště štěstí Boleslavi.
V 57. minutě si na pravé straně vyměnili míč Jarolím se Štajnerem, který po zemi přihrál před branku Nešporovi a ten bez přípravy prostřelil Melichárka - 0:1.
V 60. minutě Reinberkův centr proletěl boleslavským brankovištěm, načež ho Kysela odkopl do rohu. O minutu později Boleslavští přežili se štěstím závar před brankou po Valentově trestňáku od levé postranní lajny. Další slovácký útok zastavil až Kúdela za cenu rohu. Pokus Jarolíma vyslat Chramostu do brejku zarazili sudí vymyšleným ofsajdem. V 65. minutě slovácká obrana odolala dvěma Jarolímovým rohům.
V 73. minutě za houstnoucího deště boleslavský útok vyvrcholil Jarolímovou přihrávkou na nekrytého Zahustela a jeho střela lehce tečovaná obráncem a odrazem od břevna skončila za Melichárkovými zády - 0:2.
Zbývající čtvrthodinka měla očekávaný obraz. Boleslavští snadno kontrolovali vedení proti soupeři bez zjevné motivace nepříznivý vývoj zvrátit. V předposlední minutě Štípkovu pěknou ránu od levé tyče vyrazil Melichárek. Následný roh Boleslav v gól neproměnila.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Kúdela, Smejkal, Fabián - Ščuk, Jarolím (77. Štípek) - Chramosta, Štajner (68. Zahustel), Štohanzl - Nešpor (73. Jeslínek).

Sestava 1. FC Slovácko: Melichárek - Reinberk, Košút, Rada, Šimko (76. Kubáň) - Biolek, Valenta, Petr (66. Ondřejka), Daníček, Kerbr - Došek (71. Havlík).

Góly: 57. Nešpor, 73. Zahustel

ŽK: Reinberk - Zahustel, Kysela

Rozhodčí: Zelinka - Pelikan, Plesar

Diváků: 800

Fanshop banner