V předehrávce odevzdali všechny body
Klub

V předehrávce odevzdali všechny body

Redakce

Předehrávané utkání 23. kola, posledního v letošním podzimu, Juniorské ligy bylo odvetou za srpnový duel, v němž Boleslavští rozdrtili jabloneckého soupeře 7:0. Odveta se Jablonci povedla.

V prvním poločase byl Jablonec aktivnější a v ofenzívě nebezpečnější, Boleslav hrála velmi nepřesně. Už ve 2. minutě jablonecký útok skončil Ledeckého střelou do břevna, ale sudí odpískal ofsajd. Za dvě minuty pálil Jurča z voleje do náruče brankáře Hankiče. V 8. minutě si Vaníčkův centr před boleslavským vápnem zpracoval Ledecký, odtlačil bránícího Vraštila a z otočky přestřelil.
Teprve v 10. minutě zaútočili Boleslavští, ale Šultesova kolmice směřovala na Šulce, který byl v ofsajdu. Ve 13. minutě Ledecký hlavičkoval vedle Hankičovy branky. V 15. minutě Šultes vymyslel parádní přihrávku na Štočka, jehož střelu srazil obránce do rohu a ten Boleslavští pokazili. V 17. minutě boleslavský stoper Vraštil nepřesně rozehrál, načež Ledecký vyslal do šance Vukadinoviče, jehož ránu z úhlu Hankič zlikvidoval.
Ve 20. minutě boleslavským brankovištěm proletěl míč, aniž ho gólman zachytil a Vaníčkovo zakončení do odkryté poloviny branky vykopl z lajny Geissler. Na jabloneckou šanci odpověděl v následující minutě Šultes nepřesným střeleckým pokusem z dvaceti metrů. Ve 25. minutě měl Jablonec další obrovskou šanci, ale po Vukadinovičově centru Ledecký netrefil branku. V následující minutě se dvakrát do zakončení dostal Vukadinovič, poprvé nastřelil Hankiče a podruhé se mezi tyče netrefil.
Ve 35. minutě na povedeně nadýchaný centr Šultese z trestného kopu naskakovali Štoček s Vraštilem, ale nedůrazné zakončení jablonecký brankář Šebek chytil. V poslední minutě poločasu parádní centr Klímy si zpracoval na hranici vápna Šultes, toho obránce beztrestně srazil, ale míč se dostal k Šulcovi, který z dobré pozice branku přestřelil.

Druhý poločas ze začátku vypadal, že se obraz hry změní, neboť Boleslavští přidali na pohybu a soupeře přehrávali. V 52. minutě Tvrzníkův centr jablonecká obrana odvrátila k Santosovi a ten ze dvaceti metrů těsně minul levý horní růžek. V 55. minutě jablonecký Vodička přešel přes dva protihráče a zastavil jej až boleslavský brankář Hankič. V 57. minutě Šultesovu zblokovanou střelu se marně snažil dostihnout Štoček, brankář Šebek byl rychlejší. V 60. minutě Štočkův pokus ze třiceti metrů snadno Šebek lapil. V 65. minutě Horák nabil Santosovi, který z pětadvaceti metrů minul. O minutu později si tito boleslavští hráči role vyměnili, Santosův oblouček za obranu Horák doběhl, ale křížnou ranou branku netrefil.
V 71. minutě se Jablonečtí ubránili boleslavskému rohu a vyrazili okamžitě do brejku. Štenberk utekl Fidrichovi a když jej v trestném území zkusil Živnůstka zastavit skluzem, tak sudí Jech viděl faul na pokutový kop. Jurča ho v následující minutě proměnil v rozhodující gól - 0:1.
Ve zbylém čase se Boleslavští marně snažili zvrátit nepříznivý vývoj utkání. Alespoň k vyrovnání byli především v závěrečné pětiminutovce. Po Fidrichově trestňáku od postranní lajny se však nikdo z boleslavských fotbalistů neprosadil v mumraji před Šebkem a těsně před koncem trestné kopy z příhodných pozic neproměnili Horák, který přestřelil, ani Vraštil, jenž nastřelil bránící protihráče.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Vraštil, Křapka, Tvrzník - Valera Monteiro Santos, Živnůstka - Klíma (82. Lacek), Šultes (76. Kozma), Šulc (68. Fidrich) - Štoček (61. Horák).

Sestava FK Baumit Jablonec U21: Šebek - Štenberk, Hronek, Drozd, Vaníček - Jurča, Skwarczek - Vukadinovič, Gebert (85. Šulák), Vodička (90. Sedláček) - Ledecký.

Gól: 72. Jurča z penalty

ŽK: Jurča

Rozhodčí: Jech - Blažej, Myška

Diváků: 125

Fanshop banner