Na severu Čech neudrželi nadějné vedení
Klub

Na severu Čech neudrželi nadějné vedení

Redakce

Starší dorostenci potřetí za sebou v ligovém utkání nevyhráli a ve vyrovnaném středu tabulky klesli na jedenáctou příčku. V sobotu hrají doma s Jihlavou.

V prvním poločase si Boleslavští vynutili mírnou převahu a tu také vyjádřili gólově. Ve 4. minutě Boleslavští ztratili míč na polovině hřiště a umožnili soupeři založit nebezpečný útok, jenž po centru ze strany vyvrcholil nepřehlednou situací před brankou, kterou naštěstí vyřešil brankář Dědek. Ve 12. minutě Kateřiňák z trestného kopu z pětadvaceti metrů vyslal do šance Kozmu a ten z bezprostřední blízkosti branku netrefil. V 19. minutě Lacek posunul míč rozběhnutému Kubelkovi, jenž pronikl k postraní čáře, ale z jeho přihrávky se žádný spoluhráč neprosadil. Ve 21. minutě Kateřiňák trestným kopem z osmnácti metrů přestřelil libereckou branku.
Ve 28. minutě Kubelka pronikl z pravé strany do libereckého vápna, a když mu brankář střelu vyrazil k nohám, přihrál před branku Duchovi, který dostal míč do liberecké branky - 0:1.
Ve 36. minutě Kocourkův přetažený centr z pravé strany Kubelka u vzdálenější tyče pořádně netrefil.

Druhý poločas začal boleslavskou šancí. V 48. minutě předvedli povedenou akci boleslavští Kateřiňák s Kocourkem, ale gólem neskončila, neboť jejich spoluhráči se neprosadili z malého vápna do prázdné branky. V 50. minutě Kateřiňákův centr z rohového kopu hlavičkoval Kozma do brankáře Kubáta. V 52. minutě z další velké šance střílel Kubelka mimo.
V 55. minutě Liberečtí zaútočili z pravé strany a Jakimič prostřelil boleslavského gólmana Dědka - 1:1.
V 66. minutě Dědek s námahou vyrazil nebezpečnou střelu soupeře na rohový kop.
V 72. minutě se Liberečtí opět prosadili z pravé strany. Po Kaiserově přihrávce Kukla prošel do vápna a Dědka překonal přesnou střelou k zadní tyči - 2:1.
V 81. minutě Kateřiňák přešel z levé strany přes dva protihráče, přihrál Houžvičkovi, jehož pokus o zakončení se od bránícího soupeře odrazil k volnému Kořínkovi, který však z prostoru pokutového kopu trefil obránce. V 87. minutě liberecký Kaiser netrefil z dobré pozice Dědkovu branku. V 89. minutě promarnil velkou šanci Kozma, který se neprosadil střelou uvnitř vápna. Odražený míč zakončoval Lacek a jeho střelu vyrazili domácí obránci na rohový kop.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Kocourek, Scheufler, Kozma, Procházka (62. Zoubek) - Kateřiňák, Zemánek (73. Kořínek) - Lacek, Duch (82. Lukeš), Houžvička - Kubelka.

Sestava FC Slovan Liberec U19: Kubát - Čuřík, Zítka (74. Kastelovič), Janků, Chlumecký - Pospíšil, Otta (62. Barac) - Jakimič (83. Šustr), Krivosheev (62. Kukla), Kaiser - Polívka (74. Ondráček).

Branky: 55. Jakimič, 73. Kukla - 28. Duch
Rozhodčí: Příhoda - Kříž, Marek
Diváků: 80

Fanshop banner