V pátek hrajeme odvetu pohárového osmifinále
Klub

V pátek hrajeme odvetu pohárového osmifinále

Redakce

Odvetné utkání osmifinále poháru České pošty 2013/14 1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav se hraje v pátek 11. října od 17 hodin na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti. Z prvního utkání má Mladá Boleslav náskok po výhře 1:0.

V tuzemském poháru České pošty platí stejné regule, jako v evropských pohárech, což znamená, že při bodové a gólové rovnosti ze dvou zápasů postupuje tým, který nastřílel více gólů na soupeřově hřišti. Z tohoto důvodu bylo důležité, že v prvním utkání boleslavské mužstvo oslabené o vyloučeného stopera Johanu udrželo čisté konto.
Mladá Boleslav pro postup do čtvrtfinále, které je na programu až na jaře 2014, potřebuje odvetu v Uherském Hradišti vyhrát, remizovat, popřípadě i prohrát jen o jeden gól při vstřelení nejméně jednoho gólu do soupeřovy branky. V případě těsné výhry Slovácka 1:0 by o postupujícím rozhodoval penaltový rozstřel.

Program odvetných utkání osmifinále poháru České pošty (v závorce výsledky prvních utkání)
TJ Jiskra Domažlice - SK Kladno/FC Viktoria Plzeň
FK Vysočina Jihlava - SK Sigma Olomouc (4:0)
SK Slavia Praha - FK Varnsdorf (0:0)
FC Zbrojovka Brno - FK Viktoria Žižkov (0:1)
FK Ústí nad Labem - FK Baumit Jablonec (0:1)
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav (0:1)
1. FC Příbram - FK Dukla Praha (0:4)
AC Sparta Praha - 1.SC Znojmo (3:2)

Fotbalová výprava FK Mladá Boleslav odcestuje na východ republiky den před konáním odvetného utkání. Trenér Minář bude kromě dlouhodobých marodů (Dosoudil, Magera, Janíček, Rosa) postrádat i Petra Johanu disciplinárně potrestaného za vyloučení v prvním osmifinálovém duelu.

Pohárová bilance Boleslavi se Slováckem
Slovácko je v posledních dvou pohárových ročnících tradičním rivalem Boleslavi. V ročníku 2012/13 se tito soupeři střetli ve čtvrtfinále, v aktuálním ročníku 2013/14 už v osmifinále.
Jaro 2013 první čtvrtfinále Mladá Boleslav - Slovácko 3:1 (Ščuk, Johana, Dosoudil - Trousil)
Jaro 2013 odveta čtvrtfinále Slovácko - Mladá Boleslav 0:1 (Mareš)
Podzim 2013 první osmifinále Mladá Boleslav - Slovácko 1:0 (Smejkal)

Z prvoligových týmů byli z aktuálního ročníku českého poháru již vyřazeni Teplice a Bohemians ve druhém kole, Ostrava a Liberec ve třetím kole.

Mladá Boleslav do osmifinále poháru České pošty postoupila před dva kluby z nižších soutěží. Ve 2. kole vyřadila divizní SK Úvaly 4:0 (góly Ščuk, Štajner, Fabián a Chramosta), ve 3. kole si poradila s třetiligovým FC Hlučín 5:1 (góly Ščuk 2, Štajner, Jeslínek a Šultes).

Slovácko do osmifinále poháru České pošty postoupilo také přes dva kluby z nižších soutěží. Ve 2. kole přes třetiligový MSK Břeclav 3:0 (góly Ondřejka, Valenta, Kerbr) a ve 3. kole přes druholigový FK Pardubice 2:1 (góly Kerbr a Ondřejka).

Střelci gólů FK Mladá Boleslav v utkáních českého poháru od podzimu 2004 do 10. září 2013, čili v boleslavském prvoligovém období: 15 - Chramosta, 5 - T. Sedláček, 4 - Holub, Kulič, 3 - Ščuk, 2 - Zahustel, Mareš, Kalina, Mendy, Palát, Pecka, Rajnoch, Řezníček, Táborský, 1 - Smejkal, Fabián, Štajner, Nešpor, Bořil, Johana, Kúdela, Kysela, Dosoudil, Abraham, Čupr, Dimitrovski, Dimoutsos, Ganugravu, Janíček, Kopic, Matějovský, Poláček, Vaculík, Wojnar, Zbrožek, Bulut, Fillo, vlastní Čada ze Sokolova.

Fanshop banner