Soupeři ze dna tabulky dali jen jeden gól
Klub

Soupeři ze dna tabulky dali jen jeden gól

Redakce

Střetnutí týmů z odlišných pólů mistrovské tabulky, vedoucí Boleslavi s jednatřiceti body proti poslednímu Varnsdorfu se šesti body, rozhodl jediný gól boleslavského kapitána Vraštila z prvního poločasu.

První poločas za očekávané boleslavské převahy se většinu času odbyl bez vzruchu. Varnsdorfští dokonce ani jednou netrefili branku Hankice, který byl zcela bez práce. Na druhé straně už ve 2. minutě po Šulcově zblokované střele se ocitl v šanci Zahustel, ale nastřelil brankáře, navíc jej rozhodčí viděli v ofsajdu. V 7. minutě Brunclíkův trestňák se Zahustelovi nepodařilo patřičně usměrnit. V 17. minutě dobře zacentroval od pravé lajny Štípek, ale před Šulcem míč odhlavičkoval varnsdorfský stoper.
V 19. minutě rozehrál Brunclík třetí boleslavský roh a kapitán týmu Vraštil se hlavou trefil přesně k pravé tyči - 1:0.
Ve 21. minutě si Vraštilův pas zpracoval Zahustel, zbavil se protihráče a sám před brankou nastřelil jejího strážce. Ve 27. minutě Šulc vystihl varnsdorfskou malou domů, ale překvapeného brankáře Krajčoviče neprostřelil. Za tři minuty Šulc přihrál Zahustelovi a z jeho centru Jeslínek tísněn obráncem netrefil branku. Ve 31. minutě Brunclík z dálky přestřelil. Ve 41. minutě Brunclíkův povedený čtvrtý roh hlavičkoval Zahustel těsně nad. Ve 43. minutě po Vraštilově trestňáku téměř od půlící čáry Zahustel hlavou přihrál na hranici vápna Jeslínkovi, z jehož tečované rány byl jenom další boleslavský roh. Těsně před přestávkou po Křapkově přiťuknutí nepřesně pálil Brunclík.

Ve druhém poločase se obraz hry moc nezměnil. V 51. minutě střílel Jeslínek vedle, o tři minuty později mířil nepřesně i Zahustel, když běžel sám na branku. V 63. minutě průnik varnsdorfského Pollacha zastavil až na kraji malého vápna Vraštil. Kolem 65. minuty nevyužil Varnsdorf dva slepené rohy. V 68. minutě po Štípkově přiťuknutí Geissler křížnou ranou minul branku. V 73. minutě vybojoval míč Zahustel a nezištně přihrál Štípkovi, jenž se uvnitř vápna kličkou zbavil obránce a trefil brankáře. V 79. minutě Krajčovič opět vychytal Zahustela. V 83. minutě Fidrich nabil Přieložnému, ale ten s bekem na zádech branku netrefil. V 84. minutě boleslavská defenzíva přežila se štěstím šanci Justa. V 90. minutě Brunclíkův falšovaný trestňák z boku pokutového území Krajčovič vyrazil. Ani v nastavených dvou minutách už gól nepadl a Boleslav tak vyhrála nejtěsnějším poměrem.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Vraštil, Křapka, Tvrzník - Brunclík, Klobása (86. Živnůstka) - Štípek (74. Klíma), Jeslínek (64. Prieložný), Šulc (81. Fidrich) - Zahustel.

Sestava FK Varnsdorf U21: Krajčovič - Pollach, Zijeris, Čurgali, Jakobovský - Ruszo (77. Dostál), Lebruška (85. Hauer), Černý, Mpong (82. Šebora) - Just, Halbich (60. Breburda).

Gól: 19. Vraštil

ŽK: Ruszo

Rozhodčí: Vlasjuk - Vaňkát, Štefan

Diváků: 105

Fanshop banner