Vyhráli navzdory hodinovému oslabení
Klub

Vyhráli navzdory hodinovému oslabení

Redakce

První říjnový víkend byl v tuzemském fotbalu vyhrazený úvodním zápasům osmifinále poháru České pošty. V jediné páteční předehrávce 4. října Mladá Boleslav porazila těsně Slovácko. Odveta se hraje za týden 11. října v Uherském Hradišti.

Do pohárového osmifinále postoupily oba týmy přes soupeře z nižších soutěží. Mladá Boleslav ve 2. kole vyřadila divizní SK Úvaly 4:0 (góly Ščuk, Štajner, Fabián a Chramost) a ve 3. kole si poradila s třetiligovým FC Hlučín 5:1 (góly Ščuk 2, Štajner, Jeslínek a Šultes).
Slovácko ve 2. kole postoupilo přes třetiligový MSK Břeclav 3:0 (Ondřejka, Valenta, Kerbr) a ve 3. kole přes druholigový FK Pardubice 2:1 (Kerbr a Ondřejka).

První poločas začali aktéři volně a pět minut byli oba brankáři bez práce. Prvním střelcem byl boleslavský Chramosta po Jarolímově přihrávce. V 6. minutě získala Boleslav výhodu trestného kopu, který Jarolím nacentroval před slováckou branku, ale Smejkal ji hlavou přestřelil. O minutu později pálil Ščuk těsně vedle pravé tyče. V 11. minutě další Jarolímův oblouček z trestňáku téměř od postranní lajny bez úspěchu zakončovali z malého vápna Smejkal a po něm Nešpor.
V 15. minutě po prvním boleslavském rohu rozehraném nakrátko a následném centru Jarolíma přiťuknul Kúdela nekrytému Ščukovi a ten křížnou ranou minul branku. O minutu později z Kúdelova centru střílel z otočky Chramosta, ale slovácký gólman srazil míč na roh. Po jeho rozehrání Jarolímem boleslavskou šanci uťal sudí odpískáním útočného faulu. Ve 20. minutě zaútočilo Slovácko zleva, ale Kerbr spoluhráče před Divišovou brankou nenašel.
Ve 23. minutě při slováckém brejku Biolka zastavil skluzem Johana, kterého sudí Bílek nekompromisně vyloučil. Následný trestný kop poslal Kerbr do hráčské zdi a odražený míč vystřelil Trávník. Přízemní ránu Diviš kryl. Boleslavští bez jednoho ze stoperů pokračovali sebevědomě jen s tříčlennou obrannou formací. Ve 26. minutě Chramosta přihrál vpravo Nešporovi a jeho střelu od bližší tyče vyrazil Heča na roh. I když po jeho rozehrání si slovácký brankář nepočínal jistě, z boleslavských hráčů se do koncovky nikdo nedostal.
Ve 40. minutě byl u pravé postranní čáry faulovaný Jarolím a sám se i postavil k trestnému kopu. Jeho centr tentokrát zužitkoval Smejkal přesnou hlavičkou k levé tyči - 1:0.
Za minutu mohl přidat druhý gól Chramosta, když běžel sám na slováckou branku. Jeho pokus o lob brankář vyrazil do strany, odkud míč vrátil Štohanzl před branku Chramostovi, ale ten ani napodruhé Heču nepřekonal. Ve 45. minutě Štohanzlovu přihrávku ke Ščukovi nepustil Heča. A v nastavené minutě při slováckém útoku Valentův centr z pravé strany nepřesně hlavičkoval Ondřejka.

Do druhého poločasu vlétlo Slovácko svižně. Kerbrovu dělovku vyrazil Diviš na roh. Byl první Slovácka a po jeho rozehrání se Boleslav se štěstím ubránila, když jednu ránu vyrazil Diviš a při druhé za něho zaskočil Štohanzl.
Teprve po pěti minutách se k útočení dostali také Boleslavští. Štajnera zastavil Šimko faulem a trestný kop se Jarolímovi nepovedl. Další boleslavská akce vyvrcholila Jarolímovou přihrávkou, kterou před slováckou brankou minuli tři jeho spoluhráči. Hrálo se však většinou na boleslavské polovině hřiště a kolem 55. minuty se Boleslav ubránila sérii čtyř rohových kopů. Teprve v 66. minutě kopal Jarolím první boleslavský roh v druhé půli, bohužel bez gólového efektu. A potom se opět hrnulo Slovácko na Diviše. Ovšem s nepřesnou a nedůraznou koncovkou.
V 77. minutě nebezpečně zacentroval Biolek zprava a Haša hlavičkoval těsně mimo levý horní růžek. Další slovácký centr z druhé strany odkopl od boleslavské branky rázně Štohanzl.
V 84. minutě boleslavský Jeslínek obral o míč Kubáně a po spolupráci se Šultesem vystřelil k levé tyči, odkud míč vyrazil Heča na roh. Po jeho rozehrání už nemusel slovácký gólman zasahovat. Boleslavští těsné vedení ubránili i ve dvouminutovém nastavení.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Kysela, Johana, Smejkal, Kúdela - Jarolím, Ščuk - Štajner, Chramosta (76. Jeslínek), Štohanzl (87. Štípek) - Nešpor (80. Šultes).

Sestava 1. FC Slovácko: Heča - Reinberk, Košút, Rada, Kubáň (46. Šimko) - Trávník (61. Havlík), Valenta, Šumulikovski, Biolek, Kerbr - Ondřejka (62. Haša).

Gól: 40. Smejkal
ŽK: Chramosta - Šumulikovski, Šimko, Trávník, Reinberk, Rada
ČK: Johana (23. min.)
Rozhodčí: Bílek - Arnošt, Pilný
Diváků: 527

Fanshop banner