V pátek hrajeme pohár se Slováckem
Klub

V pátek hrajeme pohár se Slováckem

Redakce

Na první utkání osmifinále Poháru České pošty FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko v pátek 4. října 2013 od 15,30 hodin na Městském stadionu v Mladé Boleslavi je vstup pro všechny diváky zdarma. Odveta se hraje o týden později v pátek 11. října od 17,00 hodin na Městském stadionu Miroslava Valenty v Uherském Hradišti.

Dvojice zápasů pohárového osmifinále se hraje v termínech, kdy má Gambrinus liga plánovanou pauzu kvůli reprezentačnímu závěru kvalifikace pro MS 2014 (Česko hraje 11.10. na Maltě a 15.10. v Bulharsku).
Slovácko je v posledních dvou pohárových ročnících tradičním rivalem Boleslavi. V ročníku 2012/13 se tito soupeři střetli ve čtvrtfinále, v aktuálním ročníku 2013/14 se utkají již v osmifinále.
Jaro 2013 první čtvrtfinále Boleslav - Slovácko 3:1 (Ščuk, Johana, Dosoudil - Trousil)
Jaro 2013 odveta čtvrtfinále Slovácko - Boleslav 0:1 (Mareš)

V kalendářním roce 2013 se tak Mladá Boleslav se Slováckem střetne celkem šestkrát ve dvou soutěžích. V březnu spolu hrály jednou v ligovém duelu a v dubnu dvakrát v pohárovém čtvrtfinále. V srpnu jednou v ligovém zápase a v říjnu je čekají dva zápasy v pohárovém osmifinále. V letošních zápasech Gambrinus ligy Boleslav dvakrát vyhrála 2:0 a v jarním poháru také dvakrát vyhrála (3:1 a 1:0).

Mladá Boleslav do osmifinále poháru České pošty postoupila přes dva kluby z nižších soutěží. Ve 2. pohárovém kole vyřadila divizní SK Úvaly 4:0 (góly Ščuk, Štajner, Fabián a Chramost), ve 3. pohárovém kole si poradila s třetiligovým FC Hlučín 5:1 (góly Ščuk 2, Štajner, Jeslínek a Šultes).

Slovácko do osmifinále poháru České pošty postoupilo také před dva kluby z nižších soutěží. Ve 2. kole přes třetiligový MSK Břeclav 3:0 (Ondřejka, Valenta, Kerbr) a ve 3. kole přes druholigový FK Pardubice 2:1 (Kerbr a Ondřejka).

Kompletní program osmifinále poháru České pošty

SK Kladno/FC Viktoria Plzeň - TJ Jiskra Domažlice
SK Sigma Olomouc - FK Vysočina Jihlava
FK Varnsdorf - SK Slavia Praha
FC Zbrojovka Brno - FK Viktoria Žižkov
FK Baumit Jablonec - FK Ústí nad Labem
FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko
FK Dukla Praha - 1. FC Příbram
1.SC Znojmo - AC Sparta Praha

Střelci gólů FK Mladá Boleslav v utkáních českého poháru od podzimu 2004 do konce září 2013, čili v boleslavském prvoligovém období: 15 - Chramosta, 5 - T. Sedláček, 4 - Holub, Kulič, 3 - Ščuk, 2 - Zahustel, Mareš, Kalina, Mendy, Palát, Pecka, Rajnoch, Řezníček, Táborský, 1 - Fabián, Štajner, Nešpor, Bořil, Johana, Kúdela, Kysela, Dosoudil, Abraham, Čupr, Dimitrovski, Dimoutsos, Ganugravu, Janíček, Kopic, Matějovský, Poláček, Vaculík, Wojnar, Zbrožek, Bulut, Fillo, vlastní Čada ze Sokolova.

Fanshop banner