Podesáté vyhráli a nadále jasně vedou tabulku
Klub

Podesáté vyhráli a nadále jasně vedou tabulku

Redakce

Boleslavští si upevnili vedení v Juniorské lize těsnou výhrou v Plzni, o které rozhodl Klobása dvěma góly již v prvním poločase. Vyhráli desáté ze třinácti mistrovských utkání letošní podzimní sezóny.

První poločas začali Boleslavští aktivně. Plzeňského gólmana poprvé zaměstnal Jeslínek v 6. minutě střelou z necelých dvaceti metrů. Protiútok vyvrcholil centrem Veselinoviče, který Hankic vyrazil. K dalšímu boleslavskému střeleckému pokusu se odhodlal Klobása v 11. minutě, ale vůbec se mu nepovedl. Při dalších akcích si plzeňská defenzíva poradila s Eliášovým centrem, Křapkovým pokusem o individuální průnik i Tvrzníkovou snahou o zakončení.
Ve 23. minutě zpětnou přihrávku jednoho z plzeňských obránců vlastnímu brankáři Švitoříkovi dříve doběhl Klobása a pohotovým skluzem skóroval - 0:1.
Plzeňští se snažili hned reagovat, ale Hankič včasným vyběhnutím jejich šanci zmařil. V dalším průběhu však Boleslavští dění na hřišti kontrolovali a soupeři moc nedovolovali. Výjimkou byla akce Plzně ve 34. minutě, kdy po spolupráci Růžičky s Hrubým odcentroval do boleslavského vápna Veselinovič, ale Křapka míč odkopl do bezpečí. V předposlední minutě Vraštil v pozici posledního obránce zastavil Jakiroviče.
Ve 45. minutě nejistou spolupráci Hamerníka se Švitoříkem opět potrestal důrazný Klobása, který bezpečně proměnil sólovou akci proti plzeňskému brankáři - 0:2. Byl to již desátý Klobásův gól v aktuálním ročníku Juniorské ligy.

Do druhého poločasu se tak Boleslavští vrátili s příznivým dvougólovým náskokem. Plzeňští se zřejmou snahou ho smazat. V 50. minutě Hamerník tvrdě vypálil jen pár centimetrů vedle boleslavské branky. O minutu později uspěl Hankič ve výškovém souboji s Veselinovičem. V 53. minutě Křapka zarazil v zárodku brejk Mariánuse.
V 59. minutě se proti boleslavské obraně prosadil Petráček, jenž byl v té chvíli teprve tři minuty na hrací ploše, a přesným lobem přes Hankiče snížil na 1:2.
V 63. minutě Lukešovo zakončení jen těsně minulo horní růžek boleslavské branky. V 64. minutě první velkou šanci Boleslavi po přestávce měl Vraštil, ale trefil gólmana Švitoříka. O dvě minuty později se po Jakirovičově přihrávce hnal opět do šance autor plzeňského gólu, ale rozhodčí jej zastavili kvůli ofsajdu. V 70. minutě se po přihrávce ze strany neprosadil boleslavský střelec Klobása. V 77. minutě Klobásovu přihrávku do plzeňského vápna zachytil Libotovský a zastavil tak nadějný boleslavský atak. V 80. minutě Hradeckého rána nezaskočila Hankiče. V 83. minutě Boleslav nevyužila rohového kopu, na druhé straně plzeňský trestňák odhlavičkoval boleslavský stoper Smejkal. V závěrečných dvou minutách Boleslavští úspěšně čelili soupeřově rohu a trestňáku. A v nastavených třech minutách těsnou výhru, jubilejní desátou v letošním mistrovském podzimu, uhájili.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Smejkal, Vraštil, Tvrzník (89. Klíma) - Brunclík (86. Živnůstka), Křapka - Skořepa (90. Fidrich), Eliáš, Jeslínek (71. Zahustel) - Klobása.

Sestava FC Viktoria Plzeň U21: Švihořík - Hamerník, Mlynařík, Hrubý, Lukeš - Hradecký, Růžička, Jakirovič, Libotovský, Mariánus (56. Petráček) - Veselinovič (75. Rusňák).

Góly: 59. Petráček - 23. a 45. Klobása

ŽK: Lukeš, Hamerník - Skořepa, Vraštil

Rozhodčí: Černý - Pospíšil, Janoch

Fanshop banner