Poslednímu týmu přenechali všechny tři body
Klub

Poslednímu týmu přenechali všechny tři body

Redakce

Pro oba týmy bylo utkání historickou premiérou, neboť se dosud o ligové body nestřetly. Lépe duel zvládli Znojemští a na úkor Boleslavi si připsali první výhru v Gambrinus lize.

První poločas nečekaně vyhrálo Znojmo, které do boleslavské branky vsítilo svůj první ligový gól v náhradním domácím prostředí brněnského stadionu.
Ve 4. minutě se po Fabiánově centru ocitl v šanci Nešpor, ale přestřelil. V 9. minutě Mudrův centr hlavičkoval nekrytý Okleštěk do Millerových rukavic. Ve 13. minutě Kysela parádně nabil Ščukovi, jehož přízemní ránu s obtížemi brankář Hrubý zlikvidoval. Boleslavským hráčům se nedařila kombinační hra, kterou Znojemští zdárně narušovali neúnavným napadáním. V 19. minutě Crnkičovu střelu z rohu velkého čtverce ještě Miller lapil, ale o pět minut později již kapituloval.
Ve 24. minutě se Znojmu povedl rychlý protiútok po pravém křídle a z Crnkičovy přihrávky se středem obrany prohnal Vašíček. Z plného běhu sám proti vyběhnuvšímu Millerovi se trefil do boleslavské branky - 1:0.
Ve 27. minutě musel Miller obětavým pádem přikrýt míč před dorážejícím Buchtou, který jej kopl do hlavy, ale boleslavský gólman po ošetření pokračoval ve hře. Ovšem jen do konce poločasu, po přestávce jej nahradil Diviš. Hra se čím dál častěji přesouvala na znojemskou polovinu hřiště, ale bez gólového efektu. Boleslavští se neprosazovali ze hry ani z častých standardních situací. A tak poločas prohráli.

Druhý poločas začali Boleslavští se zřejmou snahou napravit první, ale nedařilo se jim. Čím více se tlačili k soupeřově brance, tím více otvírali obranu pro znojemské brejky. Ve 49. minutě po spolupráci s Chramostou zakončoval Bořil a znojemský Hrubý vyrazil na roh. V 55. minutě Crnkičovu příležitost zmařil Diviš nadvakrát. V 65. minutě po Štajnerově nepřesnosti zastavil Johana rodící se znojemský brejk. V 72. minutě Štajner našel ve vápně Jarolíma a z jeho přihrávky zakončoval z malého vápna Nešpor, jehož ránu obránce srazil do rohu. Vzápětí na druhé straně Helísek vletěl do boleslavského vápna, ale Diviš obětavě zmařil velkou znojemskou šanci za cenu rohu. Po jeho rozehrání chytil Buchtovu hlavičku. V 77. minutě Štohanzlův centr přizvedl hlavou Ščuk a Šultesovu dorážku z malého vápna zázračně lapil Hrubý. S blížícím se závěrem utkání přibývalo všeobecné nervozity, z níž pramenily žluté karty, a boleslavské zbrklosti mařící ofenzívní snahu po vyrovnání. Tu zcela uťal druhý znojemský gól.
V 88. minutě Tomeček utekl Kyselovi, přihrál Hrošovskému a ten znojemský brejk zakončil gólem - 2:0. O bodech bylo rozhodnuto.
Ve zbývajících minutách včetně dvou nastavených měli Znojemští další tři gólové příležitosti. Hrošovský i Crnkič stříleli nepřesně a úplně poslední Crnkičovo sólo zmařil včasným vyběhnutím a odvážným pádem pod soupeřovy nohy brankář Diviš.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Diviš) - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián (46. Bořil) - Jarolím, Ščuk - Štohanzl, Štajner, Chramosta (68. Šultes) - Nešpor.

Sestava 1. SC Znojmo: Hrubý - Mudra, Odehnal, Hnaníček, Cihlář - Buchta (80. Hrošovský), Lacko - Okleštěk, Reljic (69. Helísek), Crnkič - Vašíček (86. Tomeček).

Góly: 24. Vašíček, 88. Hrošovský

ŽK: Buchta, Odehnal, Hnaníček, Tomeček - Johana, Jarolím, Štohanzl, Kysela

Rozhodčí: Nenadál - Nádvorník, Zeman

Diváků: 391

Fanshop banner