Boleslav v sobotu hraje v Brně se Znojmem
Klub

Boleslav v sobotu hraje v Brně se Znojmem

Redakce

Utkání 10. kola Gambrinus ligy 1. SC Znojmo - FK Mladá Boleslav, které se hraje v sobotu 28. září 2013 od 17 hodin na Městském fotbalovém stadionu Srbská v Brně, je premiérovým soubojem těchto soupeřů o mistrovské body.

Protože letošní nováček Gambrinus ligy 1. SC Znojmo nemá vlastní hřiště s parametry odpovídajícími požadavkům tuzemské elitní soutěže, musí svá domácí utkání hrát na vypůjčeném hřišti v Brně.
Oba týmy ve středu úspěšně absolvovaly zápasy 3. kola poháru České pošty, tudíž před vzájemným prvoligovým duelem měly pouze dva dny na odpočinek a regeneraci. Oba si poradily s třetiligovými soupeři. Boleslav postoupila přes třetiligový FC Hlučín výhrou 5:1 a Znojmo přešlo přes Převýšov vítězstvím 4:1.

Kompletní program 10. kola Gambrinus ligy
Pátek 27. září od 20,15 hodin FC Vysočina Jihlava - FC Viktoria Plzeň
Sobota 28. září od 17 hodin 1. SC Znojmo - FK Mladá Boleslav
Sobota 28. září od 17 hodin SK Sigma Olomouc - FC Zbrojovka Brno
Sobota 28. září od 17 hodin FK Teplice - Bohemians Praha 1905
Sobota 28. září od 17 hodin 1. FC Slovácko - FC Baník Ostrava
Sobota 28. září od 20,15 hodin SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Neděle 29. září od 19 hodin FC Slovan Liberec - 1. FK Příbram
Pondělí 30. září od 18 hodin FK Dukla Praha - FK Baumit Jablonec

V aktuální tabulce Gambrinus ligy je po deseti odehraných kolech Boleslav pátá a Znojmo šestnácté. „V Gambrinus lize není lehkých soupeřů, proto i proti poslednímu Znojmu očekávám tuhý boj o body a zároveň věřím, že navážeme na naše úspěšné zápasy v předchozích kolech," prohlásil sportovní ředitel a hlavní trenér týmu Ladislav Minář. Ten nemůže počítat s dlouhodobými marody Dosoudilem, Magerou, Janíčkem, Rosou, Hůlkou a Zahustelem. Naopak do kádru mu přibyl ofenzivní hráč Pavel Šultes, jenž se při své premiéře v boleslavském dresu uvedl v poháru proti Hlučínu gólem.

Na venkovních hřištích má Boleslav pátou nejlepší bilanci v Gambrinus lize. Dvakrát vyhrála (na Slovácku 2:0 a na Slavii 4:0), jednou remizovala (na Dukle 1:1) a jednou prohrála (v Ostravě 1:2). Lépe si na soupeřových hřištích v letošním podzimu vedou pouze Sparta, Plzeň, Liberec a Teplice.
Znojmo má spolu s pražskou Slavií nejskromnější domácí bilanci, když získalo jediný bod za remízu s Teplicemi 0:0. Ve čtyřech utkáních na brněnském stadionu Srbská nedalo ještě ani jeden gól a má pasívní skóre 0:4. Doma prohrálo třikrát (s Plzní 0:1, se Slavií 0:1 a Spartou 0:2).

Fanshop banner