Boleslav postoupila do pohárového osmifinále
Klub

Boleslav postoupila do pohárového osmifinále

Redakce

Také ve třetím kole poháru České pošty Boleslav porazila soupeře z nižší výkonnostní úrovně o čtyři góly a podle očekávání postoupila dál. V pohárovém osmifinále se střetne s prvoligovým Slováckem ve dvou zápasech o čtvrtfinále.

První poločas byl zcela v režii boleslavských fotbalistů, kteří začali zodpovědně a ofenzívně.
Už ve 4. minutě se po narážečce se Štajnerem trefil Ščuk přesně do levého horního růžku hlučínské branky - 0:1.
Hlučínský M.Hanus odpověděl slabou přízemní střelou, se kterou neměl brankář Diviš mnoho práce. V 7. minutě Bunclíkovu bombu zlikvidoval u levé tyče Jurák. Ve 12. minutě založil boleslavskou akci Chramosta přenesením hry na Śtípka a po jeho centru pálil z otočky Jeslínek, ovšem Jurák zázračně vyrazil na roh.
V 15. minutě Štajner přenesl hru na Štípka a toho při kličkování podrazil brankář, načež sudí nařídil penaltu. Panenkovským stylem ji proměnil Štajner - 0:2.
Po Fabiánově centru hlavičkoval Brunclík do břevna. Ve 23. minutě dvakrát zaútočil Hlučín po své pravé straně. Fr. Hanus boleslavskou branku přestřelil, Ptáček hlavičkoval vedle. Ve 25. minutě po spolupráci Štípka se Štajnerem zakončoval Chramosta tísněn bekem a brankář jeho střelu vyrazil. O dvě minuty později po Bořilově centru skóroval Jeslínek, ale sudí gól neuznali kvůli ofsajdu.
Ve 29. minutě Kúdela nádherným pasem přes půlku hřiště našel Bořila a z jeho centru gólově hlavičkoval Jeslínek - 0:3.
Ve 33. minutě hlavičku hlučínského M.Hanuse vytáhl Diviš nad břevno. Před přestávkou ještě Bořil z dálky netrefil branku, Štípkovo zakončení zázračně od levé tyče vyrazil Jurák, který o chvíli později chytil Brunclíkovu střelu k levé tyči. V předposlední minutě největší šanci Hlučína v prvním poločase zazdil M. Hanus, jenž sám před Divišem netrefil branku.

Druhý poločas začal zvolna, více jak pět minut se hrálo ve středu hřiště bez ohrožení brankářů.
V 52. minutě přihrál Jeslínek zleva do vápna Šultesovi, kterého Heinik srazil a Boleslav získala druhou penaltovou výhodu. Ščuk nedal hlučínskému brankáři šanci - 0:4.
O postupujícím bylo rozhodnuto. Hlučín se pak dostával častěji do koncovky, než v prvním poločase. V 55. minutě Melichárkův trestný kop dorážel Ondrušík, ale Diviš byl u pravé tyče včas. Další hlučínský útok zarazil Smejkal. Po Váňově rohu Śtefek hlavičkoval nad. V 63. minutě Váňa z úhlu křížnou ranou minul boleslavskou branku.
V 71. minutě nařídil rozhodčí Mikel trestný kop proti Boleslavi. Fr. Hanus ho trefil přes zeď přesně do pravého horního růžku, kam Diviš nedosáhl - 1:4.
V 73. minutě Fabiánův roh Jeslínek nezištně přiklepnul Šultesovi, který se kličkou zbavil protihráče a po zemi přesně vystřelil - 1:5
. Ve svém prvním startu za Boleslav poprvé skóroval.
Závěrečná čtvrthodinka se dohrávala za šera na hranici regulérnosti. Po Šultesově přihrávce z deseti metrů přestřelil branku Bořil. Trestný kop ze dvaceti metrů Brunclík poslal nad branku. Po Fabiánově rohu Šultes hlavičkoval nad břevno.
V 85. minutě v souboji se Smejkalem upadl uvnitř boleslavského vápna M. Hanus a také Hlučín získal výhodu pokutového kopu. Fr. Hanus nastřelil břevno a Ondrušíkovu nedůraznou dorážku Diviš chytil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Bořil, Smejkal, Kúdela, Fabián - Brunclík, Ščuk (56. Eliáš) - Štípek, Štajner (46.Šultes), Chramosta (46. Štohanzl) - Jeslínek.

Sestava FC Hlučín: Jurák - Polášek, Heinik, Štefek, Malchárek - Mucha (72. Hudeczek), Ondrušík, František Hanus, Lukáš (46. Váňa) - Ptáček (56. Ambrož), Martin Hanus.

Góly: 71. František Hanus - 4. a 52. Ščuk (druhý z penalty), 16. Štajner (penalta), 29. Jeslínek, 73. Šultes

ŽK: Heinik, Štefek

Rozhodčí: Mikel - Kotík, Pochylý

Diváků: 750

Fanshop banner