Z Polska přichází olomoucký útočník Šultes
Klub

Z Polska přichází olomoucký útočník Šultes

Redakce

V posledních dnech aktuálního přestupního termínu v tuzemském fotbalu rozšířil ofenzivní sílu mladoboleslavského týmu Pavel Šultes, forvard se zkušenostmi z české i polské nejvyšší ligové soutěže.

Rodák z jihomoravských Valtic Pavel Šultes před týdnem oslavil osmadvacáté narozeniny a v těchto dnech se dohodl na tříletém kontraktu v FK Mladá Boleslav do 31. prosince 2016. „Mladoboleslavský klub považuji za ekonomicky stabilizovaný a sportovně ambiciózní, proto jsem velmi rád, že jsem se s jeho představiteli dohodl na tříleté smlouvě," prohlásil Pavel Šultes. „Po dohodě s novým vlastníkem polského klubu v Chorzowě se zřekl finančních pohledávek a mohl tak završit dlouhodobá jednání s naším sportovním ředitelem Láďou Minářem," poodhalil zákulisí transferu ředitel FK Mladá Boleslav Michael Doležal.
Pavel Šultes fotbalově vyrostl v SK Sigma Olomouc, odkud po završení dorosteneckého věku hostoval v SFC Opava (2006 a 2008-09) a 1. FC Slovácko (2007-08), než v roce 2011 přestoupil do Polonia Varšava (2011-12) a po roce do Ruchu Chorzów (2012-13). Za oba účastníky polské Ekstraklasy odehrál shodně 27 mistrovských utkání, v dresu Polonie dal dva a v dresu Ruchu tři góly. Před tím za Olomouc v 66 zápasech nastřílel 16 gólů v Gambrinus lize.

Fanshop banner