Podruhé na podzim prohráli, poprvé doma
Klub

Podruhé na podzim prohráli, poprvé doma

Redakce

Utkání dvanáctého kola bylo pro mladoboleslavské juniory nečekaně náročným testem, neboť Slavia přijela s hráči aspirujícími na místa v prvoligovém týmu včetně čerstvých posil Ličky a Nevese.

Do prvního poločasu Boleslavští vstoupili s přehnaným respektem k soupeři a bázlivou hrou pustili Slavii do dvougólového brejku, který však do přestávky srovnali.
Ve 3. minutě si rozhodčí Kovařík vymyslel trestný kop proti Boleslavi při Ličkově pádu. Zkušený Lička se přesně trefil přes zeď do pravého horního růžku, kam se Hankic natahoval marně - 0:1.
V 5. minutě ukvapeně a nepřesně vystřelil boleslavský Skořepa. V 11. minutě důsledný Skořepa obral o míč Čepeláka, přihrál před branku Mehanovičovi, ale tomu šanci zmařil brankář Hrubeš. O minutu později si slávistický gólman snadno poradil s Tvrzníkovým centrem.
Ve 14. minutě předvedla Slavia perfektní útok. Z levé strany Lička přesně přihrál přes šířku hřiště Proškovi, ten nabil Feninovi, který bez přípravy skóroval - 0:2.
V 16. minutě Tvrzník na půlící čáře přihrál soupeři, naštěstí slávistický Prošek chybu nepotrestal. Ve 20. minutě Šimeček v jasné šanci netrefil boleslavskou branku. Ve 23. minutě boleslavský Mehanovič slabě střílel z trestného kopu a o minutu později zbrkle zakončoval ze hry.
Ve 28. minutě Mehanovič založil boleslavskou akci přihrávkou na Skořepu a jeho centr z levého křídla u bližší tyče protlačil do branky Klobása - 1:2.
Ve 33. minutě Mehanovičův roh vyboxoval Hrubeš na hranici vápna, odkud Skořepa vystřelil a trefil brankáře.
Ve 41. minutě Eliášův trestný kop šikovně prodloužil hlavou Vraštil do slávistické branky - 2:2.
V té době vyrovnávací branky Boleslav hrála o deseti bez krvavě zraněného Klobásy, jenž nakonec zcela odstoupil ze hry.

Ve druhém poločase byl výsledek dlouho na vážkách. Oba týmy měly šance na výhru a šťastnější byla Slavia. Ve 47. minutě po Ličkově přihrávce střílel vedle Štěpán. Ve 49. minutě Eliášův trestňák povedeně hlavičkoval Křapka a náhradní slávistický gólman Řehák vytáhl téměř jistý gól z pravé vingle na roh. Po jeho rozehrání střílel nepřesně Křapka. V 57. minutě se Štěpán uvolnil přes Křapku, ale netrefil boleslavskou branku.
V 63. minutě po Eliášově trestném kopu podrazil Lička uvnitř pokutového území Skořepu a sudí Kovařík nařídil proti slávistické brance penaltu. Štoček ji napálil do pravé tyče.
V 70. minutě Skořepa obral o míč Bortela, ale Štoček se v koncovce neprosadil. V 76. minutě na konci nadějného boleslavského útoku střílel Šulc slabě do brankáře. V 77. minutě čerstvý Verner vletěl do boleslavského vápna a podle Hankiče těsně minul branku. V 82. minutě po Eliášově trestném kopu se do koncovky dostal Vraštil, ale Řehák jeho umístěnou ránu zázračně vytlačil na roh.
V 84. minutě Slavia zaútočila po pravé straně, odkud Štěpán přes Vraštila přesně zacentroval a Verner se bez přípravy trefil pod břevno - 2:3.
V závěrečných minutách měli Boleslavští kupodivu více sil, než papírově zdatnější slávisté, ale vyrovnat se jim nepodařilo. Nejblíže tomu byl v nastavené dvouminutovce Prieložný.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Geissler, Křapka, Vraštil, Tvrzník - Eliáš, Mehanovič (46. Živnůstka) - Šimek (66. Klíma), Klobása (43. Šulc), Skořepa (88. Prieložný) - Štoček.

Sestava SK Slavia Praha U21: Hrubeš (46. Řehák) - Čepelák, Bortel, Neves, Hůrka - Šimeček (80. Hrubý), Salašovič - Prošek (76. Verner), Lička (89. Vondráček), Štěpán - Fenin.

Góly: 28. Klobása, 41. Vraštil - 3. Lička, 14. Fenin, 84. Verner

ŽK: Mehanovič, Tvrzník, Živnůstka, Skořepa - Neves, Fenin

Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Myška

Diváků: 115

Fanshop banner