Utkání rozhodli v prvním poločase
Klub

Utkání rozhodli v prvním poločase

Redakce

Boleslavští dorostenci v Teplicích podruhé v letošní podzimní sezóně vyhráli na soupeřově hřišti, čímž potvrdili předchozí posun do lepší třetiny ligového pořadí.

V prvním poločase boleslavští dorostenci parádním fotbalem soupeře přehráli a zajistili si tříbodový náskok, který se pro druhý poločas ukázal velmi důležitým a rozhodujícím.
Už v 5. minutě boleslavský útok završil Hodač zpětnou přihrávkou Kubelkovi a ten otevřel skóre - 0:1.
V 10. minutě pěknou kombinační akci boleslavského družstva gólově dohrál Kozma - 0:2.
Ve 36. minutě teplický obránce podrazil uvnitř pokutového území Kateřináka a ten navzdory omšelému fotbalovému rčení, že by faulovaný neměl být exekutorem penalty, ji jistě proměnil - 0:3.

Druhý poločas začali úspěšněji Tepličtí a brzy snížili na rozdíl jediného gólu.
Ve 48. minutě první teplický gól dal Batryn - 1:3.
V 68. minutě rozhodčí nařídil pokutový kop proti boleslavské brance a Výborný ho proměnil - 2:3.

Tepličtí tak vývoj utkání zdramatizovali a dostávali se do nebezpečných situací, které naštěstí pro Boleslav nedokázali využít. Naopak pět minut před koncem inkasovali počtvrté.
V 85. minutě Kubelkovu povedenou střelu brankář Teplic pouze vyrazil ke Kozmovi a ten dorážkou do odkryté branky pojistil boleslavskou výhru - 2:4.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Zemánek, Scheufler, Lukeš, Procházka (76. Kořínek) - Wolf, Kateřiňák - Kocourek (89. Pekař), Kubelka (88. Ladra), Hodač (48. Houžvička) - Kozma.

Sestava FK Teplice U19: Skalák - Hynek, Kodeš, M. Procházka, Chládek (57. Tesařík) - Svoboda, Takács, Hlaváček (46. Holenda), D. Procházka - Batryn - Uhlíř (66. Výborný).

Branky: 48. Batryn, 68. Výborný z penalty - 5. Kubelka, 10. a 85. Kozma, 36. Kateřiňák z penalty.

„S pokorou přijímáme toto vítězství, je cenné," řekl na úvod hodnocení vyhraného mistráku v Teplicích mladoboleslavský trenér Jiří Saňák a pokračoval: „V prvním poločasu jsem viděl náš výborný, vyspělý výkon. Věděli jsme však, že Tepličtí skvěle kopou standardní situace. Po změně stran rychle a překvapivě snížili, hned poté jsme nevyužili mega šanci a po odpískané penaltě začaly nervy. Kluci zaslouží za výkon pochvalu, nakonec jsme rozhodli sedm minut před koncem. Za produktivitu a výkon v prvním poločase si zaslouženě z Teplic odvezli výhru."

Fanshop banner