Boleslav hraje ve středu pohár v Hlučíně
Klub

Boleslav hraje ve středu pohár v Hlučíně

Redakce

Utkání 3. kola poháru České pošty FC Hlučín - FK Mladá Boleslav se hraje ve středu 25. září od 16,30 hodin na hlučínském Městském fotbalovém stadionu. O postupujícím do osmifinále rozhodne tento jediný zápas.

Prvoligová Mladá Boleslav naskočila do poháru České pošty až od druhého kola, v němž vyřadila divizní SK Úvaly 4:0 góly Ščuka, Štajnera, Fabiána a Chramosty. V uplynulých třech pohárových ročnících patřila k týmům s nejvyššími ambicemi. V pohárovém ročníku 2012/13 prohrála finále s Jabloncem na penalty, v předchozím ročníku 2011/12 vypadla ve čtvrtfinále s pražskou Spartou a v ročníku 2010/11 vyhrála pohárové finále nad Olomoucí v penaltovém rozstřelu.
K pohárovému střetnutí s třetiligovým soupeřem přistupuje se stejnou zodpovědností, jako k prvoligovému mistráku. Na opačný konec republiky se fotbalová výprava z Mladé Boleslavi přesunuje již den před utkáním. Noc z úterý na středu stráví necelých deset kilometrů od Hlučína v Kravařích, kde hráči absolvují úterní odpolední trénink a středeční dopolední přípravu a taktickou poradu.

FC Hlučín vyřadil v prvním kole Orlovou 3:0 a ve druhém kole Opavu 2:0. Neinkasoval tedy ani jeden pohárový gól. V posledních pěti ročnících českého poháru se nejdále dostal v ročníku 2009/10, kdy postoupil do třetího kola a v něm podlehl prvoligovým Teplicím 1:3.
Ve své historii poprvé vybojoval postup do II. ligy v ročníku 2005/06 z druhého místa MSFL. Na jaře 2008 sestoupil, ale ročník 2008/09 MSFL vyhrál a do II. ligy se na dva následující soutěžní ročníky vrátil. Nyní hraje Moravskoslezskou ligu od podzimu 2011, vloni skončil na osmém a letos na šestém místě.
Aktuálně je po osmi podzimních kolech sedmý. Pět úvodních mistráků sice marně čekal na výhru, ale potom ve třech zápasech udělal devět bodů, když postupně přemohl doma HFK Olomouc 1:0, Sigmu Olomouc„B" 1:0 a venku Zlín„B" 3:2.

Z šestnáctky účastníků Gambrinus ligy vypadly z poháru České pošty již ve druhém kole dva týmy - vršovičtí Bohemians prohrou v Domažlicích 1:2 a Teplice porážkou ve Varnsdorfu 0:1, když jediný gól dal tři minuty před koncem z Boleslavi hostující útočník Schubert. Naopak do osmifinále si postup již zajistily pražské týmy Slavie i Sparty.

Kompletní program 3. kola poháru České pošty

Středa 18. září od 16,30 hodin
1. HFK Olomouc - SK Slavia Praha 1:2
Úterý 24. září od 18 hodin
FC Fastav Zlín - AC Sparta Praha 0:1
Středa 25. září od 16,30 hodin
TJ Jiskra Domažlice - MFK OKD Karviná
MFK Chrudim - SK Sigma Olomouc
FC Graffin Vlašim - FK Varnsdorf
SK Roudnice nad Labem - FC Zbrojovka Brno
FK Viktoria Žižkov - FC Slovan Liberec
FC Hradec Králové - FK Baumit Jablonec
FK Ústí nad Labem - FC Baník Ostrava
FC Hlučín - FK Mladá Boleslav
FK Pardubice - 1. FC Slovácko
FK Fotbal Třinec - FK Dukla Praha
SK Převýšov - 1. SC Znojmo
Středa 2. října
od 16 hodin
1. FC Karlovy Vary - FC Vysočina Jihlava
Středa 2. října od 17 hodin
SK Dynamo České Budějovice - 1. FK Příbram
Sobota 12. října od 15 hodin
SK Kladno - FC Viktoria Plzeň

Fanshop banner