Trabantem na superba nemáme, povzdechl si jihlavský trenér
Klub

Trabantem na superba nemáme, povzdechl si jihlavský trenér

Redakce

Při setkání trenérů s novináři po boleslavské výhře nad Jihlavou byli oba trenéři hodně výřeční. Pochopitelně boleslavský Ladislav Minář chválil svůj tým více než jihlavský František Komňacký.

Boleslavský sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář byl po výhře nad Jihlavou spokojený, že hráči potvrdili předchozí venkovní body z pražské Slávie a vylepšili mizernou bilanci s jihlavským soupeřem, kterého v minulém ročníku ani jednou nepřehráli. „Vstoupili jsme dobře do utkání, brzo vstřelili gól a měli hodně šancí na další góly, mohli jsme po poločase vést více než dva nula. To je nejošidnější průběžný výsledek a také se to potvrdilo, když jsme inkasovali z brejku a na dvacet minut vypadli z role. Dostali jsme se do ní zpět třetím gólem a potom měli zápas pod kontrolou a zvítězili zaslouženě."
Momentální šňůru úspěšných utkání nepřeceňuje: „Osm soutěžních utkání jsme sice neprohráli, ale také jsme jich dost nevyhráli. Poztráceli jsme hodně bodů remízami. V mužstvu je samozřejmě nyní větší pohoda, ale nedovolím hráčům, aby něco oslavovali, klubu a fanouškům jsou stále hodně dlužní pokaženým začátkem ligového podzimu. Hráči mají nespornou kvalitu a mysleli si, že to půjde samo. Baník jim ve druhém kole předvedl, že to samo nepůjde. Hodně stále pracujeme na defenzívě, jsem spokojenější, než na začátku sezóny, ale ještě to není ideální, stále mám připomínky k plnění defenzívních úkolů po naší ztrátě míče."
Ladislav Minář označil Jasmina Ščuka za momentálně klíčového hráče pro boleslavské mužstvo a k pohledné hře krátkých přihrávek, jak ji hráči pod taktovkou Jarolíma se Štajnerem předvádějí, našel výhradu: „Nesmí jich být moc, protože když to s nimi přeháníme, přestáváme být nebezpeční bráně soupeře."

Když novináři vyzvali jihlavského trenéra Františka Komňackého, aby srovnal loňské boleslavské mužstvo, které tehdy Jihlava porazila 3:1, s nynějším mužstvem, s nímž prohrála 1:3, zajímavě se rozpovídal: „Boleslav se změnila k lepšímu. Když jsme vyhráli 3:1, hrála o deseti. Nyní má stabilizovanou sestavu, v ní trenér našel místa pro Štajnera, Štohanzla a Chramostu. Mužstvo má silnou záložní dvojici Jarolím - Ščuk, konkrétně Ščuk se mi velmi líbil. A když k tomu připočtu ofenzivní kvalitu krajních obránců, je Boleslav velmi silná a proti Plzni a Spartě může sehrát vyrovnané partie. Určitě se bude prát o poháry." A aby svým slovům dodal váhu, pronesl na závěr vůči Boleslavi velmi lichotivé přirovnání: „Těžko můžeme s naším trabantem přejet boleslavského superba."

A co František Komňacký řekl k utkání?
„Neodehráli jsme dobrý zápas," povzdechl si jihlavský trenér nad prohrou v Mladé Boleslavi s týmem, který označil za jasně lepší a to zvláště v první půli, kdy měl utkání pod kontrolou. „Projevila se větší individuální kvalita hráčů a výsledek je pro nás ještě milosrdný, i když jsme se nadechli na začátku druhé půle, dali gól a mohli zdramatizovat zápas, ale nevytvořili jsme si další šance a naopak dostali třetí gól po standardce, který vše rozhodl. Nemám dobrý pocit z naší hry, je v ní plno zmetků v podobě špatných přihrávek a zpracování míč. V tomto zápase hráči vypadali, že spolu hrají prvně a základní herní činnosti se teprve učí," dodal Komňacký velmi kriticky. „Nejeli jsme do Boleslavi vyhrát, ale potrápit favorita podobně, jak se nám dařilo v Olomouci, ale lacino jsme inkasovali, což nás letos na podzim provází velice často. Máme nyní před sebou složité období, neboť doma hostíme Plzeň. Těšíme se na ligovou pauzu, ve které se chceme chytit v poháru a připravit se na finální část podzimu, ve které hrajeme se soupeři, kteří nedosahují kvalit Plzně a Boleslavi."

Fanshop banner