Soupeře z Vysočiny přehráli a zaslouženě zvítězili
Klub

Soupeře z Vysočiny přehráli a zaslouženě zvítězili

Redakce

Boleslavští předvedli kvalitní a kombinačně vyzrálý fotbal, kterým soupeře po většinu utkání přehrávali. Nastříleli mu tři góly, ale mohli jich dát nejméně dvakrát tolik, šancí si na to vypracovali dost.

V předchozím ligovém ročníku 2012/13 neudělala Boleslav s Jihlavou ani jeden bod, prohrála doma 1:3 a venku 0:1. Proto jí měla co odvádět a podle toho i hrála. Většinou měla více ze hry a zaslouženě zvítězila. Po dlouhých sedmi letech získala tři body za výhru nad Jihlavou, před tím ji naposledy porazila na jaře 2006 vysoko 4:0.

Na začátku prvního poločasu první střílel jihlavský Harba a boleslavský brankář Miller úspěšně vyrážel. Potom však už převzali iniciativu Boleslavští. V 6. minutě jihlavský brankář Hanuš zabránil Chramostovi v zakončení odvážným pádem pod jeho nohy.
V 7. minutě poslal Štajner parádní kolmici mezi jihlavské stopery. Chramosta, kterému by patrně rozhodčí odmávali a odpískali ofsajd, míč pustil Nešporovi a ten sólo zakončil podle vybíhající Hanuše vedoucím gólem - 1:0.
Boleslav se uklidnila a s chutí útočila dál. Po Kyselově centru hlavičkoval Štajner nad. Chramosta se neprosadil v tvrdém střetu s gólmanem a obráncem Markem. Jihlavští zaútočili Vaculíkem, který však nepřesně vystřelil. V 17. minutě Jihlava ubránila dva boleslavské rohy. Potom dva boleslavské útoky zastavili rozhodčí kvůli ofsajdům. Ve 23. minutě Chramostův nadýchaný oblouček zakončoval Štajner, kterého zázračně vychytal Hanuš. V okamžitém jihlavském protiútoku Kolouška zastavil Johana. Ve 24. minutě Štajnerův centr zakončil bez přípravy Chramosta do boční sítě. Po nakrátko rozehraném rohu střílel opět těsně vedle Chramosta. Ve 35. minutě z Chramostovy přihrávky nedal gól Štohanzl a vzápětí po Jarolímově přihrávce se nepovedlo zakončení Nešporovi. O minutu později po Kyselově centru nastřelil Nešpor z otočky bránícího hráče.
Ve 39. minutě si se Štajnerem narazil míč Jarolím, vběhl s ním do pokutového území, kde jej Josl podrazil a sudí Hrubeš nařídil penaltu. S přehledem do levého horního růžku ji proměnil Štajner - 2:0.

Druhý poločas začala lépe Jihlava a na chvíli se jí podařilo zdramatizovat utkání.
V 50. minutě nevyužila Boleslav šestý rohový kop k ohrožení soupeřovy branky a Jihlavští vyrazili do bleskového útoku po levé straně. Osamocený Vaculík měl prostor a čas přesně zacentrovat ke vzdálenější tyči, kde Harba pohodlně hlavou skóroval - 2:1.
Bodový zisk byl chvíli na vážkách. Boleslavský Štohanzl z dálky přestřelil, na druhé straně se nepovedlo ani jihlavskému Kolouškovi zakončení, jak by si představoval. V 59. minutě po spolupráci s Chramostou se dral do střelecké pozice Nešpor, ale tísněn dvěma protihráči netrefil branku.
V 67. minutě poslal Jarolím z trestného kopu pěkný oblouček před jihlavskou branku, kde se šikovně uvolnil Ščuk a hlavičkou přesně k pravé tyči vsítil velmi důležitý gól - 3:1.
Ve zbylém čase Boleslav hru kontrolovala a hrozila dalšími šancemi. Po Fabiánově rohu hlavičkoval nad Kysela. V 75. minutě se Jihlavě povedl útok po pravé straně a z Jungrovy přihrávky nepřesně vystřelil Marek. O minutu později Štohanzl v tvrdém souboji vydřel míč, Štajner ho posunul na Nešpora, který však rozvlnil boční síť za levou jihlavskou tyčí. V 79. minutě si Hanuš poradil s dvěma Fabiánovými centry a o minutu později i s jeho přízemní střelou, kterou boleslavský bek završil předchozí spolupráci Nešpora, Štajnera a Jarolíma. V 85. minutě po Bořilově akci se Štajnerovi nepovedlo finální přiťuknutí na Jarolíma.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Sčuk, Jarolím - Štohanzl (82. Bořil), Chramosta (90. Štoček), Štajner - Nešpor (86. Jeslínek).

Sestava FC Vysočina Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, Šourek, Josl - Jánoš, Karlík (63. Jungr) - Masopust (72. Kliment), Koloušek, Vaculík - Harba (89. Teplý).

Góly: 7. Nešpor, 39. Štajner (penalta), 67. Ščuk - 50. Harba

ŽK: Masopust, Josl

Rozhodčí: Hrubeš - Dobrovolný, Mokrusch

Diváků: 3597

Fanshop banner