Z jihu Čech přivezli tři body
Klub

Z jihu Čech přivezli tři body

Redakce

Boleslavští vyhráli počtvrté v nepřerušené řadě a upevnili si postavení na čele Juniorské ligy, kterou vedou už se sedmibodovým náskokem. V pondělí 23. září hrají doma s pražskou Slavií.

Začátek byl oboustranně opatrný. První brankářský zákrok předvedl v 7. minutě boleslavský Diviš po standardní situaci Horvátha. O pět minut později Boleslavští odvrátili první rohový kop. V 18. minutě táborský brankář Hňup lapil Brunclíkův centr. Ve 23. minutě Brunclíkova dělovka skončila nad brankou. Vzápětí ve 24. minutě na druhé straně Křapka zastavil táborský atak tažený Stuchlíkem. Ve 28. minutě Brunclík povedeně trefil trestný kop přes hráčskou zeď a Hňup ho skvělým zákrokem vytlačil od tyče mimo branku.
Ve 35. minutě získala Boleslav výhodu rohového kopu a po jeho rozehrání se Geissler trefil hlavou nechytatelně pod břevno - 0:1.
Pouhou minutu po vedoucí brance se neujala střela Mehanoviče. Stejný boleslavský hráč ve 42. minutě technickým obloučkem zazvonil na břevno táborské branky. Ve 43. minutě se Táborsku povedl útok, ale střela Kluzáka skončila mimo Divišovu branku. Ve dvou zbývajících minutách prvního poločasu dvakrát udeřila Boleslav. Nejprve se do střelecké pozice před táborskou brankou tlačil Šulc, ale Zítek mu v poslední chvíli míč ukopl. A těsně před přestávkou po zákroku Hňupa získali Boleslavští roh a po jeho rozehrání hlavičkující Klíma těsně minul branku.

Druhý poločas zahájil úspěšným zákrokem Diviš při Muharemově centru. V boleslavských ofenzivních pokusech se neprosadili Mehanovič a Šulc. V 64. minutě si Diviš poradil s nedůrazným zakončením Horvátha. V 69. minutě spálil obrovskou příležitost Mehanovič, neboť běžel sám na Hňupa a ve snaze jej přehodit, netrefil branku. Co se mu nepovedlo tentokrát, to svedl v dokonalejším provedení za pět minut.
V 79. minutě pádili tři boleslavští hráči na jednoho táborského beka a po Skořepově přihrávce Mehanovič brankáře Hňupa úspěšně přeloboval - 0:2.
V 90. minutě se na třetím gólu v táborské síti podíleli střídající hráči. Prieložného tvrdou střelu Hňup pouze vyrazil a Šimek snadno dorážel do prázdné branky - 0:3.

Šimkova trefa byla jubilejním čtyřicátým gólem boleslavské juniorky v letošní podzimní sezóně. Při odehraných jedenácti kolech to činí fantastický průměr téměř čtyř gólů (přesně 3,6) na jedno mistrovské utkání.

Sestava FK Mladá Boleslav: Diviš - Geissler, Křapka, Vraštil, Tvrzník - Eliáš, Brunclík - Klíma (74. Šimek), Mehanovič, Šulc (85. Fidrich) - Skořepa (87. Prieložný).

Sestava FC MAS Táborsko: Hňup - Brůžek, Zítek, Kukučka, Mudarem, Horváth (74. Miljič), Kluzák, Sazma, Stuchlík, Mariotti (83. Hladík), Chotovinský.

Góly: 35. Geissler, 79. Mehanovič, 90. Šimek

ŽK: Skořepa, Eliáš

Rozhodčí: Svatík - Kotalík, Vrzal

Fanshop banner