Boleslav i Jihlava postrádají výrazného kanonýra
Klub

Boleslav i Jihlava postrádají výrazného kanonýra

Redakce

Oba soupeři, kteří se střetnou v utkání 9. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Vysočina Jihlava v neděli 22. září 2013 od 17 hodin na boleslavském Městském stadionu, se podobají tím, že střeleckou potenci mají rozloženou na více hráčů.

V ligovém pořadí pátá Boleslav nastřílela v osmi mistrácích šestnáct gólů a do střelecké statistiky se zapsalo osm hráčů. Nejlepší Nešpor se Ščukem se trefili třikrát.
Dvanáctá Jihlava dala soupeřům v osmi ligových zápasech čtrnáct gólů a podílelo se na nich celkem třináct hráčů, což je málo vídaná bilance. Jenom jeden z nich, dvacetiletý záložník Masopust, se trefil dvakrát.
Je tedy zřejmé, že v boleslavském i jihlavském kádru není momentálně výrazná kanonýrská osobnost. Přesto oba týmy patří k neproduktivnějším v Gambrinus lize. Boleslavských šestnáct gólů je čtvrtý nejvyšší počet, více gólů daly jen Sparta, Plzeň a Teplice. Jihlava se čtrnácti góly má spolu s Jabloncem a Olomoucí pátou nejproduktivnější ofenzívu.

Boleslavští střelci podzimních ligových gólů: 3 - Martin Nešpor a Jasmin Ščuk, 2 - Jan Kysela, Tomáš Fabián, Jan Chramosta a Jiří Štajner, 1 - Jan Štohanzl a Ondřej Zahustel

Jihlavští střelci podzimních ligových gólů: 2 - Lukáš Masopust, 1 - Marek Jungr, Václav Koloušek, Adam Jánoš, Tomáš Marek, Jan Kosak, Petr Tlustý, Haris Harba, Ondřej Šourek, Arnold Šimonek, Milan Kopic, Jakub Teplý a Lukáš Vaculík.

Fanshop banner