Doma ještě neztratili bod a jasně vyhráli i šesté utkání
Klub

Doma ještě neztratili bod a jasně vyhráli i šesté utkání

Redakce

První mistrovské střetnutí boleslavské a pardubické juniorky, neboť pardubický tým se úvodního ročníku Juniorské ligy nezúčastnil, skončil výraznou výhrou Boleslavi. Jeslínek se v něm blýsknul hattrickem.

Od první minuty byli Boleslavští aktivní a pardubickým protivníkům dávali najevo, že v pěti podzimních domácích zápasech ještě neztratili bod a pěti předchozím soupeřům nastříleli celkem jednadvacet gólů. Už ve 3. minutě po spolupráci s Bořilem se ocitl v šanci Jeslínek, ale tísněn bekem nezamířil přesně. V 5. minutě pardubický Hron nastřelil z trestného kopu hráčskou zeď a o chvíli později Polákovu ránu snadno chytil brankář Diviš.
V 9. minutě získala Boleslav první roh, který rozehrál Brunclík a z malého vápna hlavou do sítě umístil Jeslínek - 1:0.
Ve 12. minutě Mehanovičovu ránu vyrazil gólman Čihař od levé tyče do rohu. Standardních situací od rohového praporku nasbírali Boleslavští osm za úvodních dvacet minut, což statisticky jednoznačně vyjadřovalo dění na hřišti. Většinou se hrálo na pardubické polovině hřiště a na Čihařovu branku se hrnul jeden útok za druhým. Pardubická akce v 16. minutě zakončená nepřesnou Markovičovou střelou byla ojedinělým jevem před boleslavskou brankou.
Ve 27. minutě Brunclík s velkým přehledem i mazáckým rozmyslem poslal do pardubického vápna technický oblouček, načež Bořil bez přípravy prostřelil Čihaře - 2:0.
Ve 32. minutě rychlý a jednoduchý boleslavský útok vyvrcholil Bořilovým ostrým centrem z pravé strany a Jeslínkovým zakončením z plného běhu - 3:0.

Ve 37. minutě po spolupráci s Geisslerem centroval Mehanovič z pravé strany a Bořil akrobatickým volejem přestřelil pardubickou branku.

Druhý poločas odehráli Boleslavští bez ohledu na jasné vedení s neúnavnou ofenzivní snahou. Na Tvrzníkův centr se marně natahoval Mehanovič před pardubickou brankou. Bořil obehrál Fidlera a křížnou ranou líznul levou tyč. Brunclík z velké dálky pálil nepřesně. Tvrzníkův centr srazil obránce před Jeslínkem na roh. Na Brunclíkův roh pardubický brankář nedosáhl a na brankové čáře jej zastoupil obránce Pachl. Po spolupráci s Jeslínkem se neprosadil čerstvý Skořepa.
V polovině druhé půle se ofenzívně projevily Pardubice. V jedné minutě kopaly dva rohy, ale boleslavského brankáře neohrozily. V 71. minutě Polák z trestného kopu netrefil boleslavskou branku.
V 74. minutě Skořepův centr proletěl neškodně po hraně pardubického brankoviště, vzápětí ze dvaceti metrů vystřelil nedůrazně a nepřesně Brunclík. V 77. minutě po Eliášově rohu hlavičkující Vraštil cíl minul. O dvě minuty později po Eliášově centru nepřesně střílel Tvrzník.
V 82. minutě sice Eliáš téměř u rohového praporku prohrál souboj s obráncem, ovšem přičiněním Tvrzníka a Bořila zůstala Boleslav u míče, který Skořepa uvnitř vápna nezištně posunul Jeslínkovi, jenž s přehledem završil svůj hattrick v tomto utkání - 4:0.
V 86. minutě dvanáctý boleslavský roh rozehrál Brunclík nakrátko Skořepovi, ten mu míč vrátil a po Brunclíkově přetaženém centru u pravé tyče úspěšně hlavičkoval Šimek - 5:0.

Ve zbývajícím čase trestný kop Eliáše se marně pokoušel hlavičkovat Klíma a Brunclíkovy dva centry zaměstnaly pardubickou defenzívu, ale další góly už nepřinesly.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Diviš - Geissler (71. Šimek), Vraštil, Křapka, Tvrzník (83. Živnůstka) - Brunclík, Eliáš - Bořil (83. Klíma), Mehanovič (64. Skořepa), Štípek (83. Šulc) - Jeslínek.

Sestava FK Pardubice U21: Čihař - Fidler, Čáp, Křivka, Pachl - Portyš (68, Růžička), Polák Hron, Strachota - Knotek (75. Strouhal), Markovič (64. Pánek).

Góly: 9., 32. a 82. Jeslínek, 27. Bořil, 86. Šimek

Rozhodčí: Kotalík - Arnošt, Štuk

Diváků: 105

Fanshop banner