První výhra na Slavii stála za to
Klub

První výhra na Slavii stála za to

Redakce

Boleslav na hřišti Slavie v Gambrinus lize devět let nevyhrála, pouze sedmkrát remizovala. První vítězství si však náramně užila a s ní i její fandové, neboť sešívaného soupeře srazila čtyřmi góly.

První poločas se aktéři dlouho hlídali, aby někdo neudělal fatální chybu. První roh získala Boleslav v 10. minutě a na Fabiánův centr byl vyskakující Johana krátký. Ve 12. minutě Kyselův dlouhý oblouk snadno stáhnul brankář Slavie a hned založil protiútok svého mužstva, v jehož závěru Korešovu střelu snadno lapil Miller. V 18. minutě po centru zleva a Kiselově hlavičce se míč odrazil od Škutky vedle boleslavské branky.
Ve 27. minutě Fabiánův trestný kop od postranní lajny hlavičkoval Nešpor do brankáře. Ve 31. minutě Kolaříkovu pomalou malou domů doběhl Jarolím ve stejnou chvíli jako brankář Hrubeš, který se štěstím míč srazil do autu.
Ve 34. minutě nadějná spolupráce Chramosty s Nešporem gólem neskončila, ale míč se k Chramostovi vrátil a boleslavský útočník chytrou přízemní přihrávkou našel před brankou Štohanzla, jenž skóroval - 0:1.
Do přestávky Boleslavští promarnili šance na zvýšení vedení. Ve 41. minutě po spolupráci se Štohanzlem a Nešporem nastřelil Chramosta tyč. V poslední minutě poločasu Štajner vyslal do brejku Nešpora, kterého mimo pokutové vápno vyběhnuvší brankář Hrubeš srazil tak hrubě, že mu sudí Jílek neváhal ukázat červenou kartu a vyloučil jej pro druhý poločas ze hry.

Ve druhém poločase Boleslavští oslabenou a demoralizovanou Slavii bez většího úsilí dorazili. Zprvu se boleslavská převaha projevovala pouze tím, že se hrálo převážně na slávistické polovině hřiště, ale v závěrečné půlhodině Boleslavští přidali do slávistické branky tři góly. Všechny připravil spoluhráčům Jarolím.
V 61. minutě Jarolímův rohový kop prosvištěl téměř celým brankovištěm, až ho ke vzdálenější tyči hlavičkou usměrnil Ščuk - 0:2.
Boleslavští nadále nikam nepospíchali a v pohodlném tempu kontrolovali hru. Jakmile soupeř zaváhal, hned ho potrestali.
V 69. minutě se Jarolím postavil opět k rohovému praporku. Tentokrát jeho centr u bližší tyče hlavou poslal do slávistické sítě Nešpor - 0:3.
Trenér Minář usoudil, že nastala příhodná situace, aby do hry poslal mladého Eliáše, jenž si tak odbyl parádní prvoligovou premiéru.
V 85. minutě Jarolím vymyslel parádní pas pro Chramostu, který své sólo proti brankáři Rakovanovi proměnil - 0:4.
Utkání se dohrálo za posměšného skandování slávistických fandů na vlastní hráče. Boleslavští se naopak radovali z první výhry na slávistickém trávníku.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Fabián - Ščuk (84. Eliáš), Jarolím - Štajner, Chramosta, Štohanzl (87. Štípek) - Nešpor (80. Jeslínek).

Sestava SK Slavia Praha: Hrubeš - Dostál, Dobrotka, Nitrianský, Hurka - Kolařík, Gecov (46. Rakovan), Kisel (81. Šimeček), Zmrhal, Koreš - Škutka (62. Škoda).

Góly: 34. Štohanzl, 62. Ščuk, 69. Nešpor, 85. Chramosta

ŽK: Fabián

ČK: 45. Hrubeš

Rozhodčí: Jílek - Kordula, Hájek

Diváků: 4929

Fanshop banner