V přípravě přemohli liberecké starší dorostence
Klub

V přípravě přemohli liberecké starší dorostence

Redakce

Ve středečním přípravném utkání boleslavští mladší dorostenci porazili starší dorostence Rapidu Liberec, až když se po nepřesvědčivém začátku zlepšili a nepříznivě se vyvíjející skóre otočili.

Vstup do utkání byl z obou stran hodně zbrklý a nepřesný. Boleslavský tým se zbytečně přizpůsobil soupeři, proto v úvodu nebylo na co koukat.
V 10. minutě chyboval v rozehrávce boleslavský stoper Kühnel a soupeř toho využil, když na dvakrát dokázal dotlačit míč do Truksovy branky - 0:1.
Teprve až obdržená branka boleslavský tým probudila a jeho hráči se začali více tlačit na libereckou obranou polovinu.
Ve 20. minutě zatáhl akci po pravé straně Marek Luńák a poslal míč před branku na Dohnalíka, jenž z jedné vyrovnal stav utkání - 1:1.
Ve 24. minutě se po kombinaci Davida Luňáka, Vegrichta a Kubáta dostal míč za pokutové území na Písačku, který prudkou ranou orazítkoval levou tyč liberecké branky.
Ve 35. minutě prokličkoval Marek Luňák mezi čtyřmi libereckými obránci a povedenou individuální akci přesně zakončil - 2:1.
Ve 36. minutě se dostal do gólovky boleslavský Dohnalík po centru Marka Luňáka, ale brankář Liberec ho vychytal.

Ve druhém poločasu tlak Boleslavských ještě vzrostl a záhy se projevil i na zvýraznění vedení.
V 51. minutě předvedl parádu Marčaník, který ze třiceti metrů trefil nádhernou střelou šibenici liberecké branky - 3:1.
O minutu později našel Charvát hezkou nahrávkou v pokutovém území Marka Luňáka, ale ten v gólové šanci trefil pouze boční síť. V 55. minutě si vyměnili míč Marčaník a Marek Luňák. Následoval centr a šance pro Stránského, který ji nevyužil. V 65. minutě při zakončení individuální akce Marka Luňáka byl liberecký brankář na místě. Jediná šance Liberce přišla v poslední minutě utkání po trestném kopu ze strany hřiště. Hlavička nabíhajícího hráče však mířila těsně vedle branky a tak se na zasloužené dvougólové výhře Boleslavi nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Truksa - D. Luňák, Kühnel (41. Stopa), Toman, Kopa (41. Charvát) - Stránský, Písačka (60. Frommel) - M. Luňák, Vegricht, Dohnalík - Kubát (41. Marčaník).

Branky FK MB U17: 20. Dohnalík, 35. M. Luňák, 51. Marčaník

Boleslavský trenér Martin Mrvík k přípravnému utkání řekl: ,,Jsem rád, že jsme utkání sehráli a že se nikdo nezranil. Začátek byl z naší strany špatný a soupeř šel zaslouženě do vedení. Po obdržené brance jsme hru zlepšili a dokázali soupeře přehrávat. Zaslouženě jsme utkání otočili a dotáhli do vítězného konce. Bohužel v naší hře bylo až příliš nepřesností v základních činnostech, jako například v přihrávkách a převzetí míčů. I nadále musíme na těchto činnostech pracovat, aby pro hráče byly v každém utkání samozřejmostí."

Fanshop banner