Počtvrté vyhráli a udrželi kontakt s čelem ligové tabulky
Klub

Počtvrté vyhráli a udrželi kontakt s čelem ligové tabulky

Redakce

Ve čtvrtém mistrovském utkání boleslavští mladší dorostenci na hřišti posledního Táborska splnili roli favorita až po přestávce, když v prvním poločase nabízeli body soupeři, pro kterého by byly premiérové v podzimní sezóně.

Do prvního poločasu vstoupili Boleslavští šťastně, neboť z prvního útoku dali gól.
Už ve 4. minutě vyvedl míč z obrané poloviny Zörkler a po narážečce s Ladrou poslal přízemní přihrávku přes šířku celého táborského pokutového území. Na zadní tyči Zabilanský střelou kolem brankáře otevřel skóre utkání - 0:1.
V 7. minutě Táborští překvapili rychlou rozehrávkou trestného kopu a svoji první šanci zakončili vedle branky. V 18. minutě propadl boleslavský bek Kopa a po přihrávce do pokutového území měli Táborští druhou větší šanci, ve které mířili opět mimo branku. V 19. minutě předvedli povedenou kombinaci zase Boleslavští. Vodháněl z levé strany našel přesně před brankou Koška, který sám před brankářem hlavičkoval vedle. Ve 28. minutě nedůrazné přístupy k soupeři Kopy a Marka napravoval až brankář Roudnický, jenž zlikvidoval třetí velkou šanci Táborska. Ve 32. minutě se dostali do velké šance pro změnu Boleslavští. Novotný prostrčil míč na Vodháněla, který nastřelil břevno táborské branky. Ve 39. minutě po rohovém kopu táborského týmu nezachytil pohyb protihráče boleslavský Marek a zakončení hlavou šlo jen o milimetry vedle Roudnického branky. Ve 40. minutě po dalším nedůrazu v boleslavské obranné činnosti a následném závaru před brankou se dostali Táborští do nadějného zakončení, ale místo vyrovnání nastřelili pravou tyč.r V 11 VV

Do druhého poločasu udělal boleslavský trenér hned tři změny v sestavě. ,,První poločas jsem bohužel koučoval jedenáct primadon, které si myslely, že v tomto utkání dostanou vše zadarmo a nebudou muset pracovat na sto procent. Poprvé v sezoně jsem musel o přestávce hodně zvednout hlas. Odehráli jsme nejhorší poločas v dosavadním průběhu podzimní mistrovské soutěži," naštvaně zhodnotil první půli boleslavský trenér Martin Mrvík.
Domluva o přestávce se zřetelně promítla do herního projevu, který byl hned od prvních minut úplně jiný, než v prvním poločasu. Ve 45. minutě vybojoval Ladra míč a vysunul do samostatného úniku Zörklera, jenž ve velké šanci nastřelil táborského brankáře Popelku. O minutu později Zörklerovo zakončení ze střední vzdálenosti opět chytil pozorný Popelka. Ve 47. minutě vyvezl Zörkler míč a nahrávkou před branku vybídl ke skórování Koška, který v gólové pozici vůbec netrefil míč. V 52. minutě rozehrál akci Marek přes Zörklera a Zabilanského na Koška, který neuspěl v další gólové šanci, neboť netrefil branku.
V 58. minutě po hezké kombinaci a prostrčení míče do pokutového území byl faulován Košek a rozhodčí Pečenka odpískal pokutový kop. Ladrovu první penaltovou střelu brankář Popelka vyrazil před sebe, ale na následnou dorážku už byl krátký - 0:2.
V 62. minutě po povedeném centru netrefil prázdnou branku Košek. V 68. minutě se opět Košek ocitl sám před brankářem a tentokrát mu v poslední chvilce míč přeskočil kopačku. V 76. minutě po rohovém kopu Zörklera se dostal hlavou do zakončení Stránský, ale brankář dobrým zákrok zachránil Táborsko od třetí branky. V 78. minutě se poprvé ve druhém poločasu dostali do zakončení Táborští. Po trestném kopu ze strany hřiště neuhlídal Marek protihráče a ten hlavou nastřelil břevno boleslavské branky. V závěru nervózního utkání rozdal rozhodčí několik žlutých karet na obě strany, ale na konečné dvougólové vítězství Mladé Boleslavi to nemělo žádný vliv.

FK Mladá Boleslav U17: Roudnický - Zabilanský, Marek, Malý, Kopa (41. Toman) - Kühnel (41. Písačka), Vodháněl (70. Vegricht) - Novotný (41. Dohnalík), Ladra (79. Šulc), Zörkler - Košek (75. Stránský).

FK MAS Táborsko U17: Popelka - Jaroš, Marek, Valtr (75. Turek), Týnavský - Štecher, Roztočil, Kostka - Mareš, Votruba (58. Alexa), Zahradník.

Branky: 4. Zabilanský, 58. Ladra

Ve čtyřech odehraných ligových kolech neztratili boleslavští mladší dorostenci ani bod a s plným bodovým ziskem jsou třetí jen o horší skóre za druhými Teplicemi a vedoucí pražskou Spartou. Tato dominantní trojice družstev už má pět bodů náskoku před čtvrtými vršovickými Bohemians a pátou Slavií.

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík k utkání řekl: ,,Po první vstřelené brance se hráči až příliš uspokojili a přestali pracovat. Soupeř byl v prvním poločasu lepším týmem a je jen štěstí, že nevyužil své gólové šance. Druhý poločas jsme byli herně lepším týmem a vytvořili si spoustu gólovek, ve kterých byli hráči stále hodně zbrklí. Za druhý poločas jsme si vítězství zasloužili. Musím pochválit výkon Táborska, které mě osobně velmi překvapil. Chuť, bojovnost, důraz a nasazení hráčů bylo příkladné a přeji jim, aby co nejdříve získali mistrovské body. Pro náš tým bylo střetnutí velkým ponaučením do dalších zápasů, že bez dobrého přístupu a nasazení nikoho porážet nebudeme."

Fanshop banner