Z Vysočiny přivezli tři body
Klub

Z Vysočiny přivezli tři body

Redakce

V devátém kole Juniorské ligy Boleslavští porazili Jihlavu, se kterou v předchozím ročníku dvakrát prohráli. Letošní těsná výhra je udržela s mírným náskokem v čele mistrovské tabulky.

První poločas začal střeleckým pokusem Eliáše, ale byl nedůrazný a jihlavský brankář Hanuš bez obtíží zasáhl. V 9. minutě po jihlavském trestném kopu od postranní lajny hlavičkoval Kučera do boční sítě. V 16. minutě si Hanuš poradil s Klobásovou střelou. O pět minut později sebral Eliáš míč Demeterovi a individuální akci zakončil nepřesně. Na druhé straně ve 22. minutě neproměnil jihlavský brejk Teplý. Ve 27. minutě po rohovém kopu neprostřelil Klobása z blízka Hanuše.
Ve 40. minutě vedoucí boleslavský gól dal Mehanovič - 0:1.
Ukončil tak boleslavskou střeleckou smůlu proti Jihlavě po dlouhých 220 minutách, neboť v předchozím ročníku Juniorské ligy 2012/13 Boleslavští nad tímto soupeřem nezískali ani jeden bod a nedali mu ani jeden gól (0:1 a 0:2).
Před koncem poločasu získali Boleslavští ještě výhodu trestného kopu, ale nevyužili ji a tak do kabiny odešli s nejtěsnějším vedením.

Do druhého poločasu vstoupili Jihlavští s elánem, ovšem bez vlivu na skóre, neboť většinou stříleli nepřesně. Výjimkou byla v 57. minutě Klimentova přízemní rána, kterou pozorný Hankič kryl.
V 66. minutě předvedli Boleslavští bleskový brejk, který úspěšně zakončil Skořepa - 0:2.
V 70. minutě byla Jihlava blízko snížení, ale Teplý z vyložené šance těsně přestřelil s vybíhajícím Hankičem i branku. V 72. minutě přesnou Klímovu střelu na jihlavskou branku Hanuš chytil. V 74. minutě Kučera střelbou z úhlu nezaskočil Hankiče. V 76. minutě jihlavský gólman potřetí lovil míč ze sítě, ale rozhodčí Dobrovolný gól neuznal kvůli ofsajdu. A osm minut před koncem se Jihlavě podařilo utkání zdramatizovat.
V 82. minutě po faulu na Klimenta těsně před pokutovým územím se z trestného kopu přesně do horního růžku trefil nejlepší jihlavský střelec Teplý - 1:2.
Na závěrečné minuty posílili Boleslavští ofenzívu, když k nejlepšímu střelci Juniorské ligy Klobásovi přibyl druhý nejlepší kanonýr Juniorské ligy Šulc, jenž začal utkání na lavičce. Na těsném vítězství Boleslavi se však už nic nezměnilo, i když sudí nastavil tři minuty.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Šimek (65. Geissler), Křapka, Vraštil, Tvrzník - Eliáš, Brunclík - Mehanovič (90. Fidrich), Klobása, Klíma (85. Šulc) - Skořepa.

Sestava FC Vysočina Jihlava U21: Hanuš - Krejčí, Pedro, Demeter, Haurdič, Fulnek, Kučera, Lavai, Dvořáček (46. Kelbler), Teplý, Kliment.

Góly: 82. Teplý - 40. Mehanovič, 66. Skořepa

ŽK: Dvořáček, Pedro - Šimek, Skořepa, Hankic

Rozhodčí: Dobrovolný - Antoníček, Hanáková

Diváků: 100

Fanshop banner