Boleslavští prohráli s jednadvacetiletými reprezentanty
Klub

Boleslavští prohráli s jednadvacetiletými reprezentanty

Redakce

Protože Gambrinus liga měla mezi sedmým a osmým kolem pauzu kvůli kvalifikaci dospělé reprezentace na MS 2014, sehrál boleslavský tým v pátek 6. září přátelské utkání s českou reprezentační jednadvacítkou.

První poločas začal dvěma rohovými kopy reprezentantů. Hned v 1. minutě Přikryl zprava vletěl do vápna a jeho přízemní zakončení srazil brankář Diviš vedle levé tyče. Prvnímu i za dvě minuty druhému rohu boleslavská defenzíva odolala. V 5. minutě Fabiánův trestný kop gólman Lvíčat vyrazil. V 8. minutě zahrávali juniorští reprezentanti již třetí roh a za dvacet minut jich nastřádali celkem šest. Naštěstí pro Boleslav bez efektu.
Ve 14. minutě Masopust obral Štajnera a poslal do brejku Krejčíka, jenž utekl Smejkalovi, ale velmi nepřesným zakončením Diviše vůbec neohrozil. V 16. minutě nečekaně ostrý centr Nešpora hlavičkoval Ščuk mimo branku. Ve 23. minutě Masopust překvapivě vystřelil a lehce líznul boleslavské břevno.
Ve 29. minutě se na pravé straně prosadil Štohanzl a po jeho centru Jeslínkovi zabránil v zakončení na malém vápně odvážným zákrokem brankář Koubek. Ve 30. minutě Hanousek připravil šanci Masopustovi a jeho přízemní střelu Diviš kryl. O minutu později Masopust přes Smejkala zacentroval před boleslavskou branku, kde Přikryl ve skluzu jen o centimetry nedosáhl na míč.
Pět minut před přestávkou třetí boleslavský roh kopal Štajner a hlavičkoval Ščuk do brankáře Koubka. Neujal se ani o minutu později trestný kop Brunclíka, na který marně vyskakoval Smejkal, neboť Koubek si míč jistě stáhnul. Na druhé straně dva reprezentační pokusy o útok skončily ofsajdy.

Do druhého poločasu nastoupili Boleslavští s pěti změnami, reprezentanti bez změny v sestavě. Ve 47. minutě Bořil přehrál Krejčího a přihrál Eliášovi, jehož střelu ještě usměrňoval Klobása, ale gólman Koubek na změnu rány stačil zareagovat. V 51. minutě Hanouskův centr nešťastně na malém vápně tečoval stoper Smejkal, Hankič však byl u pravé tyče včas.
V 55. minutě Lvíčata zaútočila po levém křídle a Hanouskův přetažený centr úspěšně hlavičkoval do boleslavské branky Přikryl - 0:1.
V 61. minutě se Přikryl marně snažil uvnitř vápna přehrát tři boleslavské obránce. Protiútok vyvrcholil Chramostovým centrem, který k boleslavským hráčům brankář Koubek nepustil. V 66. minutě Mehanovič poslal chytrý oblouček za obranu, ale Koubek byl u míče o vteřinku dříve než Chramosta.
V 68. minutě Boleslavští kontrolovali hru krátkými přihrávkami, ale po nepřesnosti mezi Ščukem a Bořilem získal snadno míč Krejčí a poslal do brejku Přikryla. Ten vystřelil nedůrazně, ale od bránícího Kúdely změnil míč směr tak nešťastně, že brankář Hankič byl bezmocný - 0:2.
V 73. minutě po reprezentačním nedorozumění získali Boleslavští zadarmo roh, první ve druhé půli, ale nevyužili ho. V 79. minutě další špatnou rozehrávku předvedl stoper Brabec, ale ani tu Boleslavští gólově nepotrestali. V 81. minutě se reprezentační obranou neprobil Eliáš, kterého beztrestně srazil Lüftner na hranici pokutového území. O minutu později Chramosta našel povedeným centrem Mehanoviče, toho však Brabec ke střelbě nepustil. Na druhé straně hřiště se v 87. minutě před Hankičem opět v jasné šanci zjevil Přikryl, tentokrát však z úhlu nastřelil jen boční síť. V poslední minutě vydřel Klobása na půlící čáře míč, posunul ho na rozběhnutého Chramostu, který své sólo zakončil do nohou brankáře Koubka. Vzápětí rozhodčí utkání ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav I. poločas: Diviš - Kysela, Johana (33. Kúdela), Smejkal, Fabián - Ščuk, Brunclík - Štohanzl, Štajner, Jeslínek - Nešpor.
Sestava FK Mladá Boleslav II. poločas: Hankic - Bořil (79. Brunclík), Smejkal, Kúdela, Fabián - Brunclík (64. Ščuk), Eliáš - Jeslínek, Klobása, Štohanzl (64. Mehanovič) - Chramosta.

Sestava Česko U21: Koubek - Kadeřábek, Brabec, Lüftner, Hanousek - Krátký (85. Fantiš), Jánoš, Zmrhal, Krejčí (85. Štípek) - Masopust (85. Falta), Přikryl.

Gól: 55. a 68. Přikryl

Rozhodčí: Kovařík - Mencl, Černý

Diváků: 340

Fanshop banner