Chlapci z Boříkovic byli hosty FK Mladá Boleslav
Klub

Chlapci z Boříkovic byli hosty FK Mladá Boleslav

Redakce

Na atraktivní exkurzi v boleslavském fotbalovém klubu byli hráči i trenéři žákovského družstva Sokol Boříkovice. Podobnou můžou zažít chlapci kteréhokoliv jiného klubu z blízkého i vzdáleného okolí Mladé Boleslavi. Stačí se mailem přihlásit u pana Korose na sekretariátu FK Mladá Boleslav.

Boříkovičtí přijeli do Mladé Boleslavi hodinu po poledni v sobotu 1. září, čili v den mistrovského utkání 7. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Teplice.

Sokol Boříkovice je fotbalový oddíl založený v roce 1968 a od roku 1969 pravidelně nastupující v orlickoústeckých okresních soutěžích, čili v nejvýchodnějším cípu pardubického kraje. V aktuální sezóně mužské áčko hraje okresní přebor II. třídy. V sezóně 1999/2000 byl u jednoho z největších klubových úspěchů, postupu do vyšší soutěže, i Jiří Saňák, současný trenér mladoboleslavského staršího dorostu a asistent trenéra reprezentačního dorosteneckého družstva Česko U19.

Fotbalovou výpravu z Boříkovic tvořili žáci ročníků 2002-04 Herbert Holly, Bohuslav Trlica, David Štogrýn, David Látal, Martin Štelbaský, Michal Borovička, Richard Podolský, Lukáš Háva, Jakub Čermák, Martin Šesták, Filip Dušek a žákyně Andrea Tomková s trenérským duem Herbert Holly a Jiří Pospíšil.

Než od 17 hodin začal ligový zápas, stihli si prohlédnout celý areál mladoboleslavského městského stadionu. Prošli presscentrum, VIP prostory, posilovnu, hráčkou kabinu včetně regenerace prvoligového mužstva i hlavní hrací plochu. Od 15 hodin sehráli přátelské utkání se svými vrstevníky z FK Mladá Boleslav.
A při nástupu mužstev FK Mladá Boleslav a FK Teplice do utkání Gambrinus ligy doprovodili mladoboleslavské hráče. Zákulisní dohady, kdo se s kým povede za ruku, museli rázně vyřešit trenéři. Mezi boříkovskými fotbalovými nadějemi byli nejvíce v kursu Jarolím, Štajner a Chramosta.
„Všichni si návštěvu stadionu i ligového utkání v Mladé Boleslavi, to znamená boříkovští žáčci, trenéři i rodiče, kteří malé fotbalisty na výletě doprovázeli, pochvalovali," pravil manažer komunikace FK Mladá Boleslav Jiří Koros a dodal, že podobné zážitky, jaké měli malí fotbalisté Sokola Boříkovice, si můžou užít i chlapci z dalších klubů, jejichž šéfové se s představiteli FK Mladá Boleslav domluví na exkurzi do zázemí prvoligového klubu včetně doprovodu nastupujících ligových týmů před zahájením zápasu Gambrinus ligy.

Mladoboleslavská nabídka se týká klubů, které mají registrováno družstvo starších, případně mladších přípravek (hráči ročníků narození 2002 až 2005). Přihlášky zájemců na sekretariátu FK Mladá Boleslav a.s. přijímá Jiří Koros na e-mailové adrese jiri.koros@fkmb.cz.

Fanshop banner