Poslední tým tabulky přemohli až v závěru
Klub

Poslední tým tabulky přemohli až v závěru

Redakce

Proti družstvu ze dna ligové tabulky měli boleslavští dorostenci neustále více ze hry, ale vinou vlastních nepřesností se těžko prosazovali v koncovce. Rozhodující tři góly nastříleli Opavě až v závěrečné čtvrthodince.

Vstup do prvního poločasu měl hodně nešťastný boleslavský bek Houžvička, který si zahrál necelých pět minut a po srážce se spoluhráčem Scheleuflerem s tržnou ranou na hlavě musel odstoupit ze hry. Před tím kombinační boleslavský útok ukončil Kubelka střelou nad. V 11. minutě nepřesně střílel Lacek. O minutu později se Lacek ocitl v šanci na malém vápně, ale s jeho nedůrazným zakončením si brankář Opavy snadno poradil. V 16. minutě po Kateřiňákově rohu hlavičkoval Kozma do beka a dorážku poslal Kubelka mimo branku. V 19. minutě vymyslel Kubelka parádní pas na Lacka, kterého při snaze o blafák vychytal na kraji velkého vápna vynikajícím zákrokem opavský brankář Lasák.
Ve 21. minutě po Kubelkově centru od pravé lajny z malého vápna skóroval Lacek - 1:0.
Za čtyři minuty měl střeleckou šanci Zemánek, ale boleslavské vedení nezvýšil. Potom dvakrát úspěšně zasahoval boleslavský brankář Dědek. Ve 27. minutě vyrazil Rolného přízemní střelu a o dvě minuty později vyboxoval Machučův nebezpečný trestňák. Ve 34. minutě si opavský brankář poradil s Kozmovou hlavičkou k pravé tyči. Krátce před přestávkou chyboval na půlce hřiště rozehrávkou Zemánek, naštěstí Opavští protiútok pokazili nepřesnou koncovkou.

Ve druhém poločase pokračoval obraz hry z první půle. Boleslav byla aktivnější, ale její hráči často chybovali v kombinaci a při nejtěsnějším vedení postrádali klid s vědomím, že bodový zisk je stále na vážkách. V 54. minutě po centru z levé strany opavskou šanci zmařil stoper Glöckner za cenu rohu, který po rozehrání Dědek vyboxoval mimo vápno. V 57. minutě se pokoušel prosadit individuálním průnikem boleslavský kapitán Kateřiňák, ale málo důraznou střelou brankáři Lasákovi práci usnadnil.
V 72. minutě Kocourkův oblouček z dobrých pětadvaceti metrů Lasák podcenil a míč mu skrz prsty propadl za hlavu a za brankovou čáru - 2:0.
Snadné vedení posílilo boleslavské sebevědomí a naopak zmrazilo opavskou bojovnost, což se vzápětí projevilo i na skóre.
V 74. minutě po parádní Lackově přihrávce běžel Kubelka na opavského gólmana a po zemi jej přesnou ranou obstřelil - 3:0.
V 76. minutě s Lavričovou přízemní ránou měl sice Dědek u pravé tyče problémy, ale s pomocí spoluhráčů je zvládl a společně uhájili čisté konto. Načež se zase více hrálo na opavské polovině hřiště.
V 80. minutě trestný kop Kocourka usměrnil Kozma hlavou do opavské branky - 4:0.
V závěru měl dvakrát příležitost navýšit vedení střídající Kořínek. V 83. minutě jeho centr spadl na břevno a od něho do zámezí a v 87. minutě z malého vápna hlavičkoval nad prázdnou branku. V předposlední minutě si Opavští vypracovali ještě jednu nadějnou situaci po rohu, ale na jasné boleslavské výhře už nic nezměnili.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Wolf, Scheufler, Glöckner, Houžvička (5. Procházka) - Zemánek, Kateřiňák - Kocourek, Kubelka, Lacek - Kozma.

Sestava SFC Opava U19: Lasák - Oberherr, Macíček, Kučerák (29. Košárek), Janetzký - Rolný, Pavlíček, Machuča, Lavrovič - Mezera, Kubalák.

Góly: 21. Lacek, 72. Kocourek, 74. Kubelka, 80. Kozma

ŽK: Oberherr

Rozhodčí: Houdek - Černý, Vlk

Diváků: 65

Trenér Jiří Saňák mladoboleslavským dorostencům vytknul zbrklost, ale za přístup a výhru je pochválil: Po celou dobu utkání jsme byli aktivnějším a důraznějším týmem, do dvacáté minuty jsme měli vést nejenom 1:0, protože další tři silné šance jsme si vytvořili, bohužel ve finální fázi jsme byli zbrklí a nepřesní. Taková utkání patří mezi nejnáročnější, a proto jsme rádi, že jsme vstřelili v závěrečné části ještě tři branky. Kluci zaslouží pochvalu za pokorný přístup k výkonu."

Fanshop banner