Zasloužené vítězství s parádní gólovou tečkou
Klub

Zasloužené vítězství s parádní gólovou tečkou

Redakce

V zajímavém a herně kvalitním utkání třetího podzimního ligového kola získali boleslavští dorostenci tři body a zatím se drží v popředí tabulky, kde jsou společně s pražskou Spartou a Teplicemi bez bodové ztráty.

Příbramští dorazil s velkým sebevědomím získaným v předchozím kole domácí vysokou výhrou nad Pardubicemi 6:2. Boleslavští chtěli potvrdit těsnou výhru z Hradce Králové a tak se hrálo velmi vyrovnané a bojovné utkání.

Úvod byl oboustranně opatrný. Nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu, která by pustila soupeře do utkání. Až v 8. minutě boleslavský tým vybojoval míč, načež Zörkler po spolupráci s Vodhánělem a Ladrou krásně načechral míč do pokutového území, kde propásl první gólovku Novotný, jenž se netrefil dobře nártem a rozvlnil pouze boční síť. V 11. minutě si vytvořili gólovku také Příbramští. Po dobré kombinaci se dostali do boleslavského pokutového území a závěrečná střela mířila kousek vedle branky. Ve 13. minutě zase udeřil boleslavský tým. Zabilanský utekl po pravé straně a odcentroval na úplně volného Koška, který sám před brankářem hlavou neproměnil. Ve 14. minutě po rohovém kopu Zörklera měl velkou šanci Marek. Ani on hlavou nedokázal míč usměrnit do branky. V 19. minutě po trestném kopu Ladry další zakončení Marka zlikvidoval příbramský brankář Šedivý. Ve 22. minutě po rohovém kopu z odraženého balonu nastřelili Příbramští levou tyčku boleslavské branky. Hned vzápětí na druhé straně hřiště střílel nebezpečně, ale těsně vedle Novotný. Ve 30. minutě založil boleslavskou akci Kühnel, předal míč Ladrovi a ten zpětnou nahrávkou vybídl ke skórování Koška, ale stav utkání zůstal bez změny. Ve 32. minutě po dalším boleslavském rohovém kopu Příbramští na několik pokusů vykopávali míč z brankové čáry. Bohužel i další velká šance Boleslavi neskončila brankou. A tak známé pravidlo „nedáš, dostaneš" platilo i v tomto případě.
Tři minuty před přestávkou po dlouhém míči propadl v osobním souboji Marek a následná přihrávka do otevřené boleslavské obrany umožnila únik Makoše, který míč otřel o pravou tyčku a otevřel skóre utkání - 0:1.
Hned po rozehrávce se po narážečce s Ladrou dostal do samostatného úniku Košek a tvrdou střelou přes celou příbramskou branku vyrovnal - 1:1
. „Rychlá vyrovnávací branka do poločasu byla pro vývoj utkání velmi důležitá," zdůraznil boleslavský trenér Martin Mrvík.r V 11 VV

Ve druhém poločasu šance domácího týmu již nepřicházely v tak hojném počtu, jako v poločase prvním. Naopak více do hry se dostala Příbram. V 53. minutě po příbramském rohovém kopu a nejistém zákroku brankáře Roudnického zachraňoval situaci stoper Malý. V 56. minutě vynahradil boleslavský brankář svoje předchozí zaváhání i s úroky. Soupeř po pravé straně dobře zacvičil s boleslavskou obranou a teprve Roudnický skvěle zastavil střelu příbramského útočníka. ,,I tento okamžik lze považovat za velmi důležitý pro vývoj utkání," připomněl trenér Mrvík.
V 58. minutě padla rozhodující branka utkání. Trestný kop boleslavského týmu zahrával z levé strany Ladra a poslal míč přesně na hlavu Kühnela, který vymetl šibenici příbramské branky - 2:1.
V 62. minutě vyzkoušel štěstí Vodháněl střelou ze střední vzdálenosti, která však výrazněji neohrozila branku soupeře. V 64. minutě si se Zörklerovým trestným kopem z pětadvaceti metrů příbramský brankář Šedivý poradil. To již měli Příbramští velkou územní převahu, ale nedokázali si vytvořit větší gólovou šanci. A když v závěru více otevřeli hru, využil toho boleslavský tým k potvrzení výhry. Nejprve však v 78. minutě po hezkém přetaženém míči z pravé strany od Zabilanského nedostal míč do prázdné příbramské branky Stránský a nastřelil jen tyčku.
V nastaveném čase předvedla velkou parádu trojice boleslavských hráčů Vegricht, Marek Luňák a Zörkler. Na levé straně si několikrát vyměnili míč a doslova zamotali příbramskou obranu tak, že finální nahrávka před branku znamenal velkou šanci, kterou Zörkler proměnil a potěšil tak přihlížející boleslavské fanoušky, jež v hojném počtu dorazili na Astonku - 3:1.
Hned vzápětí po Zörklerově gólu rozhodčí Myška ukončil velice zajímavé utkání.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Roudnický - Zabilanský, Marek, Malý, Kopa - Kühnel, Vodháněl (79. Vegricht) - Novotný (70. Dohnalík), Ladra (77. Stránský), Zörkler - Košek (63. M.Luňák).

Sestava 1. FK Příbram U19: Šedivý, Šrain, Valenta, Kvída, Januška, Srp, Reichenauer, Bouček, Schobel, Rajtr, Makoš (střídali Břížďala, Klauz, Junek, Šváb, Květ a Javorský). Branky: 39. Košek, 58. Kühnel, 80. Zörkler - 37. Makoš

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík k utkání řekl: ,,Viděli jsme velice zajímavé utkání hrané od první do poslední minuty ve velkém tempu. První poločas jsme byli lepším týmem a je jen škoda, že ze sedmi gólovek nedokážeme vstřelit více branek a připravit si tak lepší půdu do druhé půle. Druhý poločas, naopak převzal iniciativu utkání soupeř. I přes převahu si však vytvořil pouze jednu velkou šanci, ve které náš podržel brankář. Závěr utkání zvládl lépe opět náš tým a vyšperkoval výhru krásnou třetí brankou, která by měla být pozvánkou pro rodiče, kamarády a fanoušky na další utkání, kde budou kluci potřebovat opět podpořit."

Fanshop banner