Boleslav hraje v pátek proti reprezentaci jednadvacetiletých fotbalistů
Klub

Boleslav hraje v pátek proti reprezentaci jednadvacetiletých fotbalistů

Redakce

V pátek 6. září od 15 hodin se na mladoboleslavském Městském stadionu hraje přípravné utkání FK Mladá Boleslav - Česká republika U21. Vstup na toto utkání je zdarma.

V třiadvacetičlenné nominaci týmu Česká republika U21, jehož hlavním trenérem je Jakub Dovalil, je také David Štípek, který hostuje v FK Mladá Boleslav z FC Viktoria Plzeň.
Dovalilovým aktuálním úkolem je sestavit silný tým z hráčů ročníků 1992 a 1993 pro mistrovství Evropy U21, které se v červnu 2015 koná v České republice. Z titulu pořadatelské země má česká jednadvacítka účast jistou bez kvalifikačních zápasů.
Na dotaz, zda pro přípravu nebudou fotbalistům chybět soutěžní utkání, Jakub Dovalil pro server www.fotbal.cz odvětil: „Je třeba velmi pečlivě vybírat soupeře pro přípravná utkání, uvažujeme o uspořádání modelového turnaje, který by měl do určité míry simulovat soutěžní zápasy, a v neposlední řadě budeme usilovat o sehrání několika zápasů s našimi prvoligovými celky. Tak bychom měli mít konfrontaci s tím opravdu nejkvalitnějším, co bude v tu chvíli k dispozici."
Utkání s FK Mladá Boleslav tedy odpovídá představám Jakuba Dovalila. O dva dny později se Lvíčata střetnou v podobném utkání s ligovým týmem v Příbrami.

Fanshop banner