Dobrý výkon pokazili hrubými chybami
Klub

Dobrý výkon pokazili hrubými chybami

Redakce

V utkání sedmého kola dorostenecké ligy, které se hrálo ve sparťanském areálu na pražském Strahově, nebyli Boleslavští výrazně horší, než soupeře, ale hrubě chybovali a inkasovali gólové tresty.

V prvním poločase první šanci nevyužila Boleslav a potom Sparta do přestávky dala tři góly. Už ve 3. minutě po Kateřiňákově kolmici středem mezi obránci zkoušel Lacek v plném běhu přelobovat vyběhnuvšího sparťanského brankáře, ale neuspěl. O minutu později se do střelecké příležitosti dostala Sparta špatnou rozehrávkou od boleslavské branky, naštěstí střelec v rudém dresu mířil vedle branky. V 8. minutě Kubelka vybojoval míč a individuální atak završil střelou z pětadvaceti metrů do tyče sparťanské branky. V 10. minutě po boleslavském rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval Scheufler do připraveného brankáře. V 16. minutě Kocourkův centr z pravé strany nezvládl u přední tyče zakončit Kozma.
V 19. minutě Sparta zaútočila z levé strany a míč dostala od rohového praporku do pokutového území, kde ho před brankářem Dědkem stačil Mejdr protlačit do branky - 1:0.
Ve 21. minutě sparťanský brankář skvěle zasáhl při dvou velkých šancích hlavičkujícího Kozmy i při následné dorážce Glöcknera. Ve 33. minutě sparťanský útočník pronikl do vápna a Dědkovu branku přestřelil.
Ve 37. minutě boleslavští dorostenci pozdě reagovali na soupeřovo autové vhazování, po němž se sparťanský Čavoš ocitl ve volném prostoru a nechytatelnou střelou zvýšil na 2:0.
Ve 39. minutě se sparťanský Schick prosadil do samostatného úniku, v jehož finále úspěšně obstřelil Dědka - 3:0.

Hned od začátku druhého poločasu si Boleslavští vytvořili převahu a tu stvrdili i dvěma slepenými góly.
V 53. minutě Hodač v soupeřově pokutovém území vybojoval míč a nadvakrát prostřelil gólmana - 3:1.
V 56. minutě Hodač perfektní přihrávkou za obránce poslal do šance rozběhnutého Lacka a ten sólo úspěšně završil střelou podle na sparťanského brankáře - 3:2.

Boleslavská naděje na zvrat v utkání však dlouho nevydržela. Sparta za tři minuty opět vedla o dva góly.
V 59. minutě boleslavské zaváhaní v obranné činnosti umožnilo soupeři dostat se do gólové příležitosti, kterou proměnil Nečas - 4:2.
V 67. minutě po přetaženém centru z dobré pozice střílel Kocourek přes sparťanskou branku. Boleslavští se nadále tlačili k soupeřově brance, ale bez zdárného zakončení. To se naopak zdařilo Spartě.
V 69. minutě se před boleslavskou brankou k vyraženému míči dostal Surmaj a zvýšil sparťanské vedení na 5:2.
Boleslavští nesložili zbraně, ale žádnou z vypracovaných střeleckých příležitostí nedotáhli do zdárného konce a tak na nepříznivém stavu nic nezměnili. V 76. minutě po Hodačově rozehrání trestného kopu u pravé tyče hlavičkoval Scheufler těsně vedle branky. V 84. minutě posunul Hodač míč Kubelkovi, který vnikl do vápna, ale branku přestřelil. V 87. minutě předvedli Boleslavští pěknou kombinaci na pravé straně. Po spolupráci s Hodačem odcentroval Kateřiňák před branku, kde Kozma ve vyložené šanci hlavičkoval těsně vedle.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Kocourek, Scheufler, Glöckner, Houžvička (80. Procházka) - Kateřiňák, Zemánek (65. Wolf) - Hodač, Kubelka, Lacek - Kozma.

Góly: 22. Mejdr, 38. Čavoš, 40. Schick, 57. Nečas, 69. Surmaj - 53. Hodač, 55. Lacek

ŽK: Vokoun, Čavoš

Rozhodčí: Kubr - Blažej, Šaróka

Diváků: 150

Mladoboleslavský trenér Jiří Saňák po prohře se Spartou řekl: Výsledek utkání měl být jiný, protože průběh byl vyrovnaný. Bohužel jsme v prvním poločase neproměnili čtyři silné šance a naopak nabídli Spartě lacině vedení o tři góly. Ty chyby byly opravdu na potrestání. Ve druhém poločase jsme během deseti minut snížili na 3:2, ale stejně rychle jsme přišli o možnost zdramatizovat utkání, na což jsme měli. Bohužel chyba před brankou na 4:2 byla fatální. Kluci předvedli solidní výkon, bohužel chyby byly triviální a neakceptovatelné. Takto se vyrovnaná utkání prohrávají. Je nutné se poučit, zlepšit se a hrát ještě ve větším tempu a rychlosti."

Fanshop banner