Čtyřmi góly potvrdili domácí suverenitu
Klub

Čtyřmi góly potvrdili domácí suverenitu

Redakce

V pátém domácím utkání boleslavská juniorka jasně vyhrála, když s výjimkou části první půle měla herní převahu, kterou také vyjádřila střelecky. Doma ještě neztratila bod a nadále vede Juniorskou ligu.

Ideální vstup do zápasu předvedli Boleslavští, když v sedmé minutě vedli o dva góly.
Ve 3. minutě zcentroval od pravé postranní čáry Bořil a u bližší ryče si pražský stoper Reiter hlavou z malého vápna dal vlastní gól - 1:0.
V 7. minutě přetažený centr z pravé strany na levou vrátil hlavou před branku Dukly Tvrzník přesně na Klobásu, jenž hlavičkoval pohodlně do odkryté poloviny branky soupeře - 2:0.

Dukla odpověděla zvýšenou aktivitou. Povedlo se ji několik kombinačních akcí, vynutila si tři rohové kopy. Ve 12. minutě Brejcha kolmicí uvolnil Tomana a ten se ocitl sám před brankářem Hankičem, který přízemní zakončení vyrazil. O pět minut později Smejkal zmařil Kuničův brejk za cenu rohu. Ve 22. minutě po nepovedeném Vraštilově odkopu uvnitř boleslavského vápna se hrnul Vopat proti Hankičovi, který obětavým pádem pod útočníkovy nohy šanci zlikvidoval. Ve 24. minutě centr Dukly neškodně proletěl napříč boleslavským brankovištěm.
Kolem 30. minuty zahrozila dvakrát opět Boleslav. Brunclíkově rohu, který byl teprve druhý boleslavský, odolala Dukla se štěstím, a o chvíli později z rychlé akce Štoček přihrál před branku Klobásovi, který však míč nezpracoval a když mu uskočil od nohy, brankář ho snadno sebral. Ve 33. minutě Milec poslal do boleslavského vápna Tomana, ten však místo střelby zvolil přihrávku a v další fázi akce boleslavská defenzíva soupeře zpacifikovala.

Ve druhém poločasu byli Boleslavští jasně lepší a zaslouženě vedení zvýšili. V 50. minutě Jeslínkův průnik zakončil Klobása střelou do gólmana. O dvě minuty později Eliáš z dvaceti metrů těsně minul branku. V 54. minutě Bořil neproměnil sólo. V 56. minutě pražský Toman z rohu vápna těsně přestřelil boleslavskou branku.
V 57. minutě pěknou individuální akci zakončil Jeslínek přesnou přízemní střelou k pravé tyči - 3:0.
V 61. minutě po Jeslínkově přihrávce běžel Bořil sám na branku Dukly, obešel i brankáře a z úhlu skóroval do prázdné branky - 4:0.

V 67. minutě byl Bořil blízko dalšího střeleckého úspěchu, ale parádní Mehanovičův centr na malém vápně netrefil. O tři minuty později Tvrzník pálil těsně mimo. V 85. minutě po spolupráci s Mehanovičem nastřelil Tvrzník brankáře Malého a po vyraženém míči vyrazila Dukla do protiútoku, v němž se Bartůněk tlačil přes Šimka do šance, ale gólman Hankič obětavým zákrokem útočníka zastavil. V 87. minutě Mehanovič přihrál Jeslínkovi, ten nabil Fidrichovi a jeho ránu vytlačil Malý z levého horního růžku na roh. V poslední minutě běžel Mehanovič sám na soupeřovu branku a s vybíhajícím brankářem přeloboval i branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankic - Bořil (86. Fidrich), Smejkal, Vraštil, Tvrzník - Eliáš, Brunclík (68. Klíma) - Skořepa (46. Šimek), Štoček (82. Živnůstka), Jeslínek - Klobása (65. Mehanovič).

Sestava FK Dukla Praha U21: Malý - Juroška, Reiter, Hrazdíra, Preisler - Vopat (58. Kolmistr), Tetour, Brejcha, Milec (69. Bartůněk), Toman - Kunič (69. Hrazdíra).

Góly: 3. Reiter vlastní, 7. Klobása, 57. Jeslínek, 61. Bořil

ŽK: Brunclík - Juroška

Rozhodčí: Hrabovský - Černý, Melichar

Diváků: 120

Fanshop banner