Také fotbalovým prvňáčkům začala škola
Klub

Také fotbalovým prvňáčkům začala škola

Redakce

V pondělí 2. září 2013 přišli poprvé do mladoboleslavské 9. základní školy zvané Pastelka malí fotbalisté a malé basketbalistky specializované sportovní třídy, jejíž tradice existuje od roku 2006.

V letošním září tedy nastoupili prvňáčci již osmého ročníku. A nechyběli u toho gratulanti z fotbalového a basketbalového klubu. Popřát školní i sportovní úspěchy s předáním upomínkových předmětů přišli dětem při jejich prvních školních krocích prvoligoví fotbalisté Jan Chramosta, David Jarolím a Jiří Štajner v doprovodu prezidenta FK Mladá Boleslav Josefa Dufka, člena klubového představenstva Aleše Juranky a manažera klubové komunikace Jiřího Korose. Basketbalový klub Slovanka MB reprezentoval František Chmela. Pozornými hostitelkami byly ředitelka 9. základní školy Pastelka Iva Kollinová a třídní učitelka Iveta Váňová.
Před zraky rodičů a hostů prvňáčci sportovní třídy předvedli základní dovednosti - chlapci kopáním míče do branky a dívky házením míče do koše. Aleš Juranka vymyslel a Josef Dufek veřejně vyzval učitelku Ivetu Váňovou, aby předvedla, zda si umí poradit s fotbalovým míčem, když bude učit malé fotbalisty. Paní učitelka bez ohledu na nesportovní obutí vzornou placírkou perfektně trefila malou branku a vysloužila si potlesk podobně jako před ní všichni malí fotbalisté.

Fanshop banner