Bylo to velmi těžké utkání, uznal trenér Minář
Klub

Bylo to velmi těžké utkání, uznal trenér Minář

Redakce

Po strhující ligové bitvě se trenéři obou týmů shodli, že vyhrál šťastnější tým, kterým tentokrát byla Mladá Boleslav. Radovala se teprve z druhé domácí výhry v této podzimní sezóně.

„Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, a to ze tří důvodů. Za prvé proto, že jsme poslední domácí utkání s Teplice prohráli nula čtyři, za druhé, že momentálně byly Teplice neporaženým ligovým týmem, a za třetí, že poslední domácí utkání s Olomoucí jsme nevyhráli," řekl mladoboleslavský sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář. „Bylo to velmi těžké utkání. I když jsme šli brzo do vedení, chyběl hráčům klid na kopačkách. Tepličtí byli na míči velmi dobří. Druhou půli jsme se zlepšili, i když z naší strany to byl především boj, ale takticky jsme ho zvládli a dotáhli do vítězného konce. Teplice si prohrát nezasloužily, ale svým chlapcům musím poděkovat za odvedenou těžkou práci."
Ladislav Minář
připomněl, že v některých předchozích zápasech byla Boleslav silnější na míči, než soupeř, ale nedokázala převahu dovést do vítězství. A v případě střetnutí s Teplicemi, které jsou úplně jiným mančaftem, než který se v předchozím ročníku zachraňoval, to bylo naopak. „Teplice hrály v závěru vabank a měly velký tlak, jako skoro každé mužstvo, které prohrává a chce vývoj utkání zvrátit. Trnul jsem do poslední minuty. Proto jsem velmi rád, že jsme utkání zvládli tříbodově," dodal Ladislav Minář.

„Jsem zklamaný, i když si uvědomuji, že porážky patří k fotbalu," řekl na úvod svého vystoupení před novináři teplický kouč Zdeněk Ščasný. „Bohužel jsme nevstoupili dobře do zápasu a nechali si dát branku. Hráči začali profesorsky a teprve obdržená branka je probrala. Po gólu měl zápas stereotypní scénář. Dobývali jsme soupeřovu branku, měli několik šancí, jaké Boleslav neměla ani jednu. Jsem přesvědčený, že prohrálo naprosto lepší mužstvo. Proto jsem hodně zklamaný. Trochu nám ublížil v týdnu prohraný pohárový zápas ve Varnsdorfu," zhodnotil první podzimní ligovou prohru Teplic trenér Zdeněk Ščasný a opakovaně si povzdechl nad neproduktivností mužstva. „Pustili jsme Boleslav do vedení a ta pak byla pozorná v defenzívě. Nevybouchli jsme herně, byli jsme lepší, ale bohužel bez gólového efektu," dodal Ščasný.

Fanshop banner